Un tastet d’esperança Goodall

L’estada de la científica i activista al país serà divulgativa, fent contacte amb escolars i una xerrada oberta a tot el públic, però també preveu reunir-se amb tècnics del Govern per conèixer la biodiversitat del país

Jane Goodall té 89 anys però segueix ben activa. Quan algú li planteja la qüestió que el temps corre i que durant quant de temps més podrà enviar els seus missatges, sempre té en ment a les noves generacions com a encarregades de seguir la seva tasca. No perd l’esperança de poder aconseguir un món millor i més sostenible. Justament ‘Raons per a l’esperança’ serà el títol de la conferència que oferirà Goodall el dia 28 de novembre al Centre de Congressos.

“‘Hope’, [esperança en anglès], és la paraula que acompanya Jane Goodall”. Ho assegura Laura Marí Barrajón, presidenta de l’Institut Jane Goodall a Espanya, que ha detallat que la científica té molta confiança en les generacions joves per poder assolir un planeta “saludable on visquin en harmonia animals i persones”. Precisament va crear el programa ‘Roots&Shoots’ per poder empoderar els joves perquè puguin fer canvis, ja que la científica es va adonar que “els joves han perdut l’esperança i estan enfadats amb els adults pel món que els deixen”. Un programa educatiu que ja es du a terme a l’Agora International School i que ha fet que sigui possible una visita de Goodall al Principat.

La idea és que la científica i activista pugui mantenir contacte amb els estudiants, però també amb representants governamentals així com amb la societat en general. Marí ha explicat durant la presentació de la visita, que forma part de la gira europea, que el dia 27 es farà una trobada amb els estudiants dels tres sistemes educatius a l’Agora International School i allí inaugurarà l’aula de muntanya, “un espai obert per als alumnes de totes les escoles”. Al vespre, hi haurà un sopar benèfic.

Jane Goodall vindrà en deu dies al Principat.

Relacionat

Seguint les traces de Jane Goodall

L’endemà, s’ha previst que pugui reunir-se amb tècnics del Govern per conèixer de primera mà la biodiversitat andorrana i a la tarda (18 hores, Centre de Congressos) oferirà una conferència, patrocinada per MoraBanc, oberta al públic i gratuïta, titulada 'Raons per a l’esperança' on compartirà el seu testimoni de vida. Barí ha assegurat que de les conferències de Goodall se’n surt “empoderat”.

La visita inclou altres esdeveniments privats i reunions que es duran a terme per tal de donar a conèixer el treball de l’Institut Jane Goodall al món, i a l’Àfrica en particular, on es desenvolupen programes de recerca i conservació dels ximpanzés, així com de rescat i rehabilitació de cries òrfenes procedents de la caça i el tràfic il·legal en el seu centre de recuperació de Tchimpounga (Congo), el més gran de l’Àfrica.

La presentació de la visita ha servit també, per explicar que l’Institut Jane Goodall Espanya treballa amb les comunitats locals en programes agroforestals i de desenvolupament sostenible, construint vivers i pous d’aigua i formant cooperatives de dones per a la producció de cereals locals i de biocarbó de palla, alhora que implementa projectes d’educació ambiental i mitigació del canvi climàtic en 30 pobles d’una de les zones més vulnerables del Senegal.

Els fons generats solidàriament en la visita de la doctora Goodall es destinaran a aquests projectes.

Comentaris (1)

Trending