El soldadet de l’espasa i l’escut

L’investigador Jordi Casamajor localitza a Ordino un gravat excepcional d’època medieval, en què s’empra la tècnica de repicat sobre roca calcària

El gravat localitzat a Ordino. PATRIMONI CULTURAL

És un gravat únic. Com a mínim ara per ara. Per la tècnica emprada, bàsicament. I es reconeix clarament que es tracta d’un soldat, un soldadet vaja, armat. En concret, amb espasa i escut. És una troballa excepcional com el gravat d’època medieval que ha localitzat l’investigador i expert en art rupestre Jordi Casamajor, un ‘perseguidor’ de gravats.

Patrimoni Cultural ha difós aquest dimecres a través de les xarxes la troballa en qüestió. El nou gravat medieval s’ha trobat fruit dels treballs d’inventari, recerca i difusió dels gravats rupestres que du a terme Casamajor, en el marc de la col·laboració entre Educació i Patrimoni Cultural. El gravat s’ha trobat a Ordino. Aquesta ‘obra’ és diferencia d’altres per la tècnica emprada de repicat sobre roca calcària. Aquesta característica el diferencia com a únic i excepcional entre la resta de gravats similars d’aquesta època.

Reproducció en negatiu del soldadet

A Andorra, recorda Patrimoni Cultural, ja s’han inventariat diversos conjunts on apareixen soldats medievals mostrant les seves armes. Habitualment aquests gravats estan realitzats sobre roques d’esquist i el seu traç és d’incisió fina. Els gravats medievals del roc de les Bruixes i els de la muntanya de Rocafort en són exemples representatius.

Etiquetes: