Les mateixes fonts han assegurat que fa unes setmanes, la direcció del centre li va fer arribar a la mestra un correu electrònic informant-la que degut al fet que no era nativa s’extingiria la relació laboral existent. La docent hauria mostrat la seva sorpresa i desacord, i sentint-se còmoda al país i al centre, va lamentar la decisió i va advertir, segons les fonts sindicals, que el motiu al·legat podria suposar una discriminació per raó d’origen.
Després de rebre el mail del director, sempre segons les fonts esmentades, la mestra va demanar poder-se reunir amb ell, i ja després, en una trobada en presència ja de la responsable de recursos humans, l’argument del fet de no ser nativa ja va desaparèixer. Però el cert és que en el claustre aparent per al curs que ve, en el lloc d’aquesta docent ja hi apareix una professional nativa. Cert, també, que la British School sempre ha defensat com a projecte el fet de disposar de docents nadius.
Però la docent que ara veu en entredit la seva feina hauria complert al seu dia els requisits. Té una formació plenament adequada per al lloc de feina. I hi voldria continuar. Sembla que hauria de ser ara la propietat qui ha d’acabar decidint sobre el futur laboral de la mestra que, ara per ara, tampoc no pot dur a terme cap acció perquè no se l’ha acomiadat. Aparentment, se li hauria de fer un comiat no causal. Llavors caldrà veure fins a quin punt l’element d’origen és decisiu. I si hi ha discriminació o no hi és.