Per gèneres, la ciutat ha acollit 30 projectes de ficció (cine, sèries, TV), 39 espots publicitaris, cinc videoclips, 37 exercicis acadèmics i 12 produccions d’altres gèneres com 'streamings' en directe, gravació de pràctiques d’FX i 'stunts' (dobles d’acció), projectes corporatius o sessions fotogràfiques. D’aquests 123 rodatges, el Parc va acollir-ne 52 i Terrassa Film Office gestionar 71 permisos per rodar a la via pública o sent l’enllaç amb localitzacions particulars. Quant a la naturalesa de les produccions, moltes han estat projectes internacionals. Totes aquestes xifres es poden simplificar recordant que el parc acull els enregistraments d''O.T.'.
Entre els projectes de ficció, molts d’ells amb equips que mantenen una forta vinculació amb Terrassa al llarg dels anys, hi ha les sèries ‘Bojos per molière’ (TV3), ‘The crown’, ‘Bienvenidos al Edén’ i el films ‘El cuerpo en llamas’, ‘Palomino’, ‘Self Tape’, ‘Rich Flu’ o el debut de Mario Casas com a director amb ‘Mi soledad tiene alas’. En televisió, dos programes per a TVE, ‘Días de Tele’, amb Julia Otero, i ‘La gran confusión, amb Xavier Sardà. Pel que fa a la publicitat, espots per a marques com Massimo Dutti – Studio, Apple, Nissan o Toyota Gr Sport i els videoclips del grup Stay Homas, ‘Here to play’, i de la cantant colombiana Shakira amb ‘Te felicito’ i ’Don’t you worry’ (acompanyada pel grup Black Eyed Peas i David Guetta).
El projecte andorrà va deixar una trentena de persones al carrer
El projecte ha estat tot un èxit, tot el contrari del fracàs que es va viure a Andorra amb aquell Ordino Studios, que havia de convertir el pais en una nova meca del cinema i que es va declarar en fallida el 2013 i va deixar a una trentena de persones al carrer. En paral·lel, aquell mateix 2013 el seu gerent, Jordi Albà, va ser detingut per la Policia per un presumpte delicte patrimonial, arran d'un frau que hauria comès sent president de la Societat de drets d'autor i drets veïns (Sdadv).
La societat, que va rebre crèdits preferents per part del Govern, estava ubicada al Centre de Congressos d'Ordino. El mes de gener de 2018, el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) va publicar un edicte on declarava dissolta i liquidada de ple dret la societat Produccions i Serveis Audiovisuals del Pirineu S.L., més coneguda com Ordino Studios. Mentre aquell projecte es va enfonsar, el Parc Audiovisual ampliarà les seves instal·lacionsen un terreny d'uns 6.000 metres quadrats per respondre a les múltiples peticions de rodatge.
La Generalitat de Catalunya ha encarregat un estudi per determinar què s’hi pot arribar a fer, amb la previsió de construir-hi platós d’entre 1.500 9 2.500 metres quadrats. Es tracta d’un projecte inclòs en el Catalunya Media City, amb epicentre a les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, i que ha de completar l’oferta de localitzacions d’interior existents a la comunitat autonòma per a rodatges locals i internacionals. Es preveu que l’estudi es desenvolupi aquest mateix any, per a poder començar a ser una realitat el 2024.
El Parc de l'Audiovisual es troba a l'antic Hospital del Tòrax -inaugurat el 1952 en plena dictadura franquista- al peu del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Va ser endegat per l'ajuntament de Terrassa amb el suport de la Generalitat el 2005 per fomentar la indústria audiovisual. La Generalitat, Terrassa i i L'Hospitalet de Llobregat es van unir per forma "l'epicentre de la innovació audiovisual". A més, Terrassa forma part de la xarxa de ciutats creatives de la Unesco, una distinció a la qual va optar el comú de Sant Julià de Lòria.
Terrassa forma part de la xarxa de ciutats creatives de la Unesco
Terrassa va ser designada Ciutat Creativa del Cinema l’any 2017, després de superar una selecció a nivell espanyol i una avaluació internacional, entrant així a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco vertebrada en els àmbits de cinema, gastronomia, disseny, música, artesania i arts populars, arts digitals i literatura. Actualment, al món, hi ha un total de 246 ciutats creatives amb aquesta distinció, de les que només 18 són ciutats creatives en l’àmbit del cinema: Busan, Sydney, Roma, Mumbai, Sarajevo, Potsdam, Łódź, Sofia, Vitola, Valladolid, Yamagata, Galway, Bradford, Bristol, Santos, Wellington, i Qingdao.