Obres d’art ‘de casa’

L’associació Grup de Creació La Xarranca ha presentat la cinquena edició del projecte Circul’Art, que compta amb dotze obres d’artistes andorrans per als tres nous circuits del 2025

L’espai creatiu l’Institucional, situat al Parc Central d’Andorra la Vella, ha aplegat aquest matí als artistes i acompanyants que s’han presentat en aquesta cinquena edició del projecte ‘Circul’Art’, que consta de tres circuits diferents, amb dotze obres que s’exhibiran, en tres grups, a les cases d’acollida. “N’hi ha tantes com obres, i cada obra està a cada casa tres mesos, el jurat -aquest any format per la historiadora d’art Charline Bony i el galerista Carlos Teixidó- és qui elabora aquests circuits”, ha explicat la presidenta de la Xarranca, Mar Garcia, en el marc d’aquesta presentació.

Poc abans de les deu del matí, els protagonistes d’aquesta nova edició del Circul’Art, un projecte que pretén apropar l’art contemporani a tothom mitjançant la promoció dels artistes andorrans i el suport als creadors locals, han començat a apropar-se a la sala de l’Institucional del Parc Central, convertit aquest matí en una galeria. “La iniciativa va sorgir de les meves predecessores, les antigues presidentes de la Xarranca, que es van inventar aquest projecte tan ‘xulo’. Dins els socis es va obrir una convocatòria on podia participar qualsevol, i de qualsevol nivell. Llavors presentem les obres, tenim un jurat que sempre és imparcial, aquest cop format per la Charline Bony i el Carlos Teixidó, i ells fan una selecció, que aquest any consta de dotze obres i dos accèssits”, explica la presidenta de la Xarranca, Mar Garcia, l’organitzadora d’aquesta presentació.

L'obra 'Circ de Grau Roig', elaborada per Jesús Castillo.
L'obra 'Circ de Grau Roig', elaborada per Jesús Castillo.

Un per un, cadascun dels artistes ha presentat la seva obra en societat, en unes ponències que han servit per compartir experiències amb altres creadors i aprendre nous formats artístics. Alguns d’ells han estat la Roser Casanovas, que ha destacat l’aquarel·la com a tècnica preferida i ha ensenyat la seva pintura, que dona molta importància a “respectar el planeta i la natura”, el Jesús Castillo, que ha usat diverses eines com la tinta, el carbó en pols o un ‘borrador’ elèctric, i s’ha mostrat “agraït que s’hagi escollit la meva obra perquè pugui distribuir-se entre els clients” o el fotògraf de muntanya Jordi Solé, que ha remarcat la importància de conceptes com el de “transcendir la immediatesa” o “congelar la mirada”.

Dues de les assistents, fent un retrat a la presidenta de la Xarranca durant la presentació.
Dues de les assistents, fent un retrat a la presidenta de la Xarranca durant la presentació.

Tots ells han parat molt bé l’orella a les respectives presentacions, mentre algunes fins i tot han aprofitat per pintar durant l’acte. Un cop seleccionades, les dotze obres viatjaran per diverses cases d’acollida durant l’any 2025.  “Les obres estan repartides en tres circuits. Hi ha tantes cases acollidores com obres, i cada obra està a cada casa tres mesos. La persona que ha acollit la primera obra, al març acollirà la segona, però sempre del mateix circuit. Els clients escullen el circuit sencer, i el jurat és qui elabora els circuits”, explica Garcia, afegint que des de la Xarranca són els encarregats de portar i recollir les obres de porta en porta.  “Quan tenim escoles que fan de cases acollidores, que hem tingut el Lycée i el Maria Moliner, anem a fer una xerrada als nois que estudien plàstica o art, per exemple”, conclou.

Etiquetes

Comentaris

Trending