Sant Julià de Lòria serà l'escenari, aquest dissabte a dos quarts d'una, d'una cerimònia de jurament una mica atípica perquè cap dels nou consellers de la majoria del darrer mandat (2015-2019) repeteix. Ho fan, però, dos de l'oposició i des d'ara a la majoria (Rossend Duró i Maria Servat).
No deixa de ser sorprenent, també, que la coalició guanyadora el 2015, Laurèdia en Comú, hagi desaparegut. Per acabar-ho d'adobar, la parròquia laurediana és, de les set, la que té més projectes pendents. Hi ha el de la tirolina, el del ràfting, el futur de Naturlandia i la reactivació del poble on el comerç i l'hosteleria han tocat fons. Terceravia-Unió Laurediana-Independents, recupera el comú que va perdre fa quatre anys amb la victòria el 15 de desembre de l'exconseller general i exconseller de comú Josep Majoral.
Rosa Gili haurà d'afrontar una oposició "contundent" de Demòcrates
Com a Sant Julià, Rosa Gili haurà d'afrontar a Escaldes-Engordany, la reactivació d'una zona de la parròquia on s'hi haurà de construir un nou aparcament de 600 places que connecti el camí i la carretera de l'Obac. Un altre dels reptes del nou mandat serà el seguiment de 'The Shopping Mile' i de les activitats per promocionar el comerç. Gili haurà de fer front, a més a més, a una oposició que ja ha anunciat Demòcrates que serà "contundent".
A Andorra la Vella, Conxita Marsol afronta el seu segon mandat amb deures del primer i entre ells la reconstrucció dels Serradells després de l'incendi. El comú continua amb el projecte del telèferic al Pic del Carroi i amb l'embelliment i connexió de la zona de l'Estació Nacional d'Autobusos amb el centre històric de la capital. La passarel·la per unir la plaça del Poble amb el barri antic serà un altre de les realitzacions que s'hauran de culminar durant aquest segon mandat.
A Canillo, Encamp, Ordino i la Massana també hi haurà una política continuista ja sigui perquè hi haurà el mateix cònsol i perquè hi haurà el mateix color polític. En el cas de la parròquia canillenca el treball de promoció i dinamització de l'equip que lidera l'exministre de Turisme, Francesc Camp, tindrà com a indrets principals el Palau de Gel, el Roc del Quer o el pont tibetà de 600 metres i 200 de desnivell que serà el més llarg d'Europa. El projecte té com a punt de partida el mirador del roc de Quer, d'on sortirà el circuit cap a la vall de Montaup fins al coll de la Cauba. Enllaçarà amb dues passarel·les tibetanes, una de 35 metres, a 12 metres d'alçada, i l'altra, sobre la vall del Riu.
A Encamp queda pendent l'enderrocament i condicionament del terreny del Prat Gran d’Areny
Pel que fa a Encamp amb Laura Mas, la prioritat serà la finalització dels treballs a les avingudes François Mitterrand i Martí Alanis que haurien d'estar enllestits abans de la darrera setmana del mes de gener. Són, segons l'actual cònsol major, Jordi Torres Arauz "uns petits detalls d'embelliment i les voreres". Per altra banda, queda pendent d'aquesta legislatura la redacció de projecte i la direcció d’obra del treballs d’enderrocament i condicionament del terreny del Prat Gran d’Areny. Això provocarà que els serveis de Policia i Circulació es traslladin a l'edifici de Serveis Comunals de l'avinguda François Mitterrand -l'antiga Casa Comuna-, el projecte de reforma del qual s'ha de dur a terme.
Un altre projecte i direcció d’obra a la parròquia encampadana és el de l’aparcament horitzontal situat al terreny Prat de Casa, propietat de Casa Tresà, a la zona de la Vena, mentre que l’estabilització d’un tram de vessant del talús del carrer de Sant Romà de les Bons, ja es troba en fase d’execució.
El trasllat del comú a l'antic hotel Casamanya és el repte a Ordino
A Ordino, repeteix Josep Àngel Mortés i ja ha anunciat que continuarà amb els projectes que ja estan en marxa amb l'objectiu de convertir la parròquia en un referent del turisme de neu i de muntanya. Un punt clau és l'adhesió a la xarxa Maragda que ha de permetre que Ordino sigui territori de la biosfera. Més tangible, però, és l'objectiu de traslladar les dependències comunals a l'antic hotel Casamanya.
A la Massana, David Baró plega després de vuit anys al càrrec i deixa el lloc a la seva cònsol menor, Olga Molné. El gran repte que deixa pendent Baró és la unió de Pal i Arinsal, xifrada en uns 30 milions d'euros i que es podria dur a terme amb l'entrada de capital privat a EMAP. Molné haurà d'afrontar en el seu mandat els projectes que no s'han pogut dur a terme perquè les adjudicacions han quedat desertes i molts concursos convocats pel comú massanenc han quedat sense cobrir.
Comentaris (3)