"Està tancat", diu el guarda de seguretat a les persones que volen entrar al centre comercial. No hi ha cap cartell que recordi que fins diumenge allò va ser el Punt de Trobada. Al mostrador de l'antiga caixa central, els diaris que algú ha llegit però que ningú ha recollit.
A l'esquerra de la planta baixa tot està buit i a la part de la dreta queden ampolles d'alcohol que es van quedar sense vendre i que semblen resistir-se a marxar. El rom de pastís de pinya o el vodka de wasabi no han trobat adeptes, potser pel sabor especial en el primer cas i pels graus d'alcohol en el segon tot i que aquesta combinació donaria argument per una versió d''Arma Letal' aplicada als licors.
A l'entrada hi ha moviment de transportistes que venen a recollir caixes. A fora, la polseguera generada per les obres a la Portalada entarboleix la visió de l'aparcament on hi ha pocs turismes. Des d'aquest dilluns una trentena de camions buiden el centre durant aquesta mena d'interegne de set dies. Al matí algun treballador s'ha acostat al centre passejant des de Sant Julià de Lòria. "Sembla impossible que hagi tancat", explica en Ricard. Mira la façana i espera continuar treballant a l'edifici amb el nou propietari. "Diuen que contractaran 500 persones i la plantilla del Punt de Trobada no arribava a aquest número". Explica que a partir de la setmana vinent el Grup Pyrénées obrirà una oficina d'informació al mateix centre comercial i que es reunirà amb tots els empleats "però ja ho veurem".
Segons comenta, però, hi ha treballadors que han buscat una nova feina en tasques de manteniment o la construcció mentre que altres diuen que esperaran fins després de Nadal "però no se si ho tenen clar amb tot això de la Covid". Tots els extreballadors del Punt han de percebre una quitança.
Diumenge, abans de tancar les portes, alguns es queixaven per la poca implicació del Govern malgrat que fa uns mesos va mantenir una reunió amb ells. S'han sentit una mica oblidats també pel tema de la rotonda i per l'arribada del transport públic.
El nou operador pot incorporar marques molt populars a França
Tanca una porta i se n'obre una altra. La data, durant el primer trimestre del 2021. Pyrénées ha de detallar el seu projecte la setmana vinent amb Carrefour. Entre les idees hi ha la de posar en marxa una galeria al tercer pis, tot inspirant-se en els principals centres comercials que hi ha actualment a Catalunya, amb botigues de diversos productes. L'empresa negociava amb el grup familiar Auchan que té marques molt populars a França com Pimkie (moda), Décathlon (esports), Leroy Merlin (bricolatge), Norauto (motor), Woorten (tecnologia), Kiabi (sabates), Boulanger (electrodomèstics), Saint Maclou (decoració), Flunch (restaurants) i fins i tot una xarxa pròpia de gasolineres. El grup Pyrénées pagarà un lloguer de 2,4 milions d'euros a la família Mallol-Sunyer, propietària del terreny.