‘Munus’: l’espectacle immersiu que qüestiona el nostre futur en un món tecnològic

La segona edició de l’Andorra Crea arriba a la fi amb la proposta de Lluís Casahuga, que a través de la música electrònica de ball i un desplegament visual, escenogràfic i tecnològic únic, explora la relació de la societat amb els avanços tecnològics

L’espectacle immersiu ‘Munus’, creat per Lluís Casahuga, tanca avui la segona edició del certament Andorra Crea, el mercat de les arts fetes a Andorra, amb una proposta que combina la música electrònica de ball amb un desplegament visual, escenogràfic i tecnològic únic. La proposta explora la relació de la societat actual amb els avanços tecnològics i científics que van sorgint, plantejant una reflexió sobre com aquests influeixen en la nostra forma de vida i en la nostra capacitat per adaptar-nos-hi.

“‘Munus’ és una obra de noves tecnologies i sobre noves tecnologies”, explica Casahuga, tot apuntant que utilitzant com la música electrònica com a eix vertebrador, apareixen altres disciplines com les llums, efectes visuals, escenografia, vestuari i maquillatge, per ajudar a crear “una experiència immersiva completa”.

La proposta comença amb el que representa que és “l’activació d’una intel·ligència artificial que està creada per analitzar la nostra societat i desenvolupar una sèrie de models de societat que es posaran a prova amb reptes, per veure si la humanitat té un futur viable de subsistència amb les condicions actuals”, detalla el creador. L’objectiu de la peça és plantejar quina és la relació que tenim amb el món tecnològic i científic i com els avanços de la tecnologia són tan ràpids que “no tenim la suficient velocitat com a societat i com éssers humans per adaptar-nos-hi i que no ens condicionin tant en el nostre dia a dia”, afegeix. 

Casahuga exposa que ‘Munus’ no és només una obra de reflexió crítica, sinó que al darrere hi ha moltes capes de lectura: “Qui vulgui pot venir només a ballar, però qui vulgui mirar més enllà, trobarà moltes capes amagades sobre jerarquies, rols, condicionants tecnològics, formes retaulístiques…”; detalla.

En l’àmbit musical, Casahuga ha compost la música electrònica de ball pensant amb l’experiència al complet que volia crear, i en una part on els músics “juguem portant a escena els instruments i toquem sobre les bases pregravades”, aportant una energia única a l’espectacle. Amb aquesta proposta, l’Andorra Crea arriba a la seva fi, després de tres dies plens de programacions de produccions del país arreu de les set parròquies.

Comentaris

Trending