Unes vint-i-cinc persones s’han aplegat a la sala 24 del segon pis de la Llacuna, que des d’aquest migdia ha presentat un aspecte més que competitiu. Les semifinals de la lliga del Paraulògic s’han posat en marxa amb quinze proves i quinze participants, ben col·locats i amb la bateria del mòbil al màxim, no fos cas que algú es quedés relegat a la darrera posició. Només els cinc millors classificats han estat els qui han aconseguit un lloc a la final que es disputarà a Barcelona el pròxim mes de gener.
Hi ha hagut de tot: enigmes, diferents definicions per poder trobar la paraula exacta, combinacions de lletres per formar el màxim de mots possibles, etc. La majoria d’aquestes proves han estat a contrarellotge, per tant, també calia dominar la pantalla tàctil. Finalment, la guanyadora d’enguany -també de la passada edició- ha estat Erika Colomer: “M’ho he passat molt bé i he vist bon nivell entre els concursants. Fins i tot entre la gent que només venia d’acompanyant, que sabien respostes que no he trobat”, ha destacat en acabar la prova.
Colomer serà per segona vegada a la final de Barcelona, tot i que espera fer un millor paper que el curs passat: “Tenia l’espineta clavada, sobretot per llegir bé els enunciats i no fer el ridícul d’aquesta manera per haver-ho llegit malament. Si guanyo o no, no depèn només de mi, depèn de les lletres que posin, el tipus de prova, el nivell de la resta de gent... Aquí a Andorra som pocs, només passem cinc, però a la final de Barcelona hi ha gent de tots els Països Catalans”, ha valorat.
La semifinal ha comptat amb el toc humorístic del filòleg i divulgador lingüístic Pau Vidal, l’organitzador d’aquest concurs que, a mesura que ha anat avançant, també ha fet augmentar la competitivitat en el rànquing. “Ha anat molt bé en el sentit que l’ambient, l’atmosfera de complicitat que hi ha d’haver amb els participants ha estat bona. Si no hi ha connexió, si no hi ha ‘feeling’, ja que el sentit de l’humor és molt important, la cosa no funciona. Aquí a Andorra s’ha notat molt que connectàvem. Veies que la gent tenia ganes d’anar més enllà del simple fet de fer punts. I això, vist des dels qui ho organitzem, és molt satisfactori”.
“La idea que la llengua és una cosa complicada, feixuga i seriosa, crec personalment que ens perjudica molt. Fa molts anys que, un dels meus vessants, és intentar treure-li aquesta vestimenta de cosa seriosa, complicada i punitiva fins i tot, per posar-li la disfressa de la juguera. En aquest sentit, el Paraulògic és paradigmàtic perquè demostra que funciona perfectament, fins i tot la gent, en certa manera, s’empodera perquè veu que té més llengua dintre de la que es pensa”, conclou Vidal, satisfet amb la participació de la primera semifinal. Les següents es disputaran a Palma, Barcelona, Perpinyà i València, per acabar altre cop a la capital catalana amb la gran final, que encara no té data, ja que s’ha de trobar un espai que pugui aplegar prop de 500 persones després de l’èxit de l’any passat.
Comentaris (1)