El ‘Job Meeting’, un aparador per intentar trobar feina per a l’hivern

La trobada de treball ha comptat amb unes 40 empreses i 200 inscrits, dels quals la meitat són temporers que han vingut sense res amb l’objectiu d’aconseguir un contracte laboral

El Servei d’Ocupació ha organitzat una nova edició del ‘Job Meeting’, una trobada de treball per posar en contacte les empreses i les persones que busquen feina de cara a la temporada d’hivern. En aquesta ocasió s’hi ha apuntat 40 empreses i més 200 treballadors que cerquen una oportunitat laboral. Hi ha una part important que són temporers argentins que han vingut al país sense contracte amb l’objectiu d’aconseguir-lo.

A les deu del matí, algunes de les dues-centes persones que s’havien inscrit al ‘Job Meeting’ ja feien cua al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Amb uns quants currículums a la mà o dins d’una carpeta esperaven el seu torn per poder entrar i buscar les empreses en les quals volen treballar. De fet, a l’entrada hi havia un llistat amb els 40 establiments que han estat presents per tal de fer la tasca més fàcil.

“Busco treball en el sector de comerç que és on més còmode em sento i és on tinc experiència”, exposa en Manolo

El secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, Jordi Puy, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents, tot assenyalant la consolidació d’aquest esdeveniment que ha crescut tant en nombre d’empreses com de participants. “Si el 2018 hi havia 6 societats, enguany n’hi ha 40. Això vol dir que n’hi ha un 50% que en la darrera edició”. Per aquest motíu, s’ha ampliat els espais per poder fer les entrevistes i, segons Puy, les perspectives per aquest hivern són bones i al voltant d’un 20% dels candidats acaben trobant feina”.

El Servei d’Ocupació compta actualment amb 1.500 ofertes de feina, però els inscrits en recerca de feina estan al voltant dels 300. Per aquest motiu, des de fa uns anys s’obre aquesta iniciativa als qui no estan inscrits. De fet, la meitat dels participants no eren residents al país i la majoria eren temporers argentins.

El Manolo és una d’aquestes persones que ha vingut una mica a l’aventura. S’allotja en un hostel i avui ha estat present des de primera hora intentant aconseguir el seu objectiu, un contracte de treball. “Busco treball en el sector de comerç que és on més còmode em sento i és on tinc experiència”, exposa. Sap dels problemes que hi ha d’habitatge al país i “no em sorprèn perquè a Ushuaia el nivell de vida també és car”. Reconeix que “si no trobo treball continuaré uns dies més de vacances perquè tampoc tinc una urgència”.

“Aquesta iniciativa ens ajuda a completar la plantilla que ens falta per aquesta temporada en posicions com agents d’explotació, personal de restauració o atenció al client”

Per la seva part, la Belén viu amb la seva parella a Escaldes-Engordany. “Vull canviar la situació que tinc a Córdova (Argentina). Busco feina de venedora que és al que jo em dedico”. En Luciano, viu a la Seu d’Urgell. És fisioterapeuta i va estar treballant set mesos a Alemanya. Ha arribat fa poques setmanes a Espanya i confia en poder trobar feina al Principat.

Entre les empreses que han pres part en aquesta trobada de treball, hi havia hotels, comerços o les estacions d’esquí, entre altres. En aquest sentit, la Pilar Sánchez, director de Recusos Humans de Grandvalira -Saetde-Secnoa, ha explicat que “aquesta iniciativa ens ajuda a completar la plantilla que ens falta per aquesta temporada en posicions com agents d’explotació, personal de restauració o atenció al client”. En un ‘Job Meeting’, diu, que es contracten entre unes 10 o 15 persones i queden uns 37 llocs per cobrir.

Durant les entrevistes hi ha alguns aspectes que els entrevistadors volen saber com si es disposa d’un allotjament al país o, en alguns casos, si es té la voluntat de continuar a Andorra més enllà de l’hivern. Persones que avui han intentat convèncer els departaments de recursos humans amb l’objectiu d’haver-los convençut i obtenir un lloc de feina.

Comentaris (8)

Trending