Informàtica sota mínims

El departament de Sistemes d’Informació continua a l’UCI, amb diverses places de comandament vacants des de fa mesos i amb aquest dijous com a data límit per rebre currículumsLa proposta de reorganització del servei implantada per la direcció a partir del disseny establert pel proveïdor de capçalera no acaba de funcionar i hi ha qui tema una externalització encara major

Comentaris

El departament d’informàtica de Govern no aixeca el cap. No remunta el vol. Més aviat el contrari. La proposta de reorganització del servei implantada per la direcció a partir del proveïdor de capçalera des de fa uns quants anys (l’empresa Aggaros) no rutlla. No hi ha manera de cobrir les vacants que hi ha, alguns en llocs estratègics i de comandament. Les condicions que s’ofereixen, però, queden lluny del que dicta el mercat. I això fa malpensar dins mateix de l’administració. ¿Una forma de justificar la necessitat d’externalitzar el servei i que Aggaros o la seva hereva n’agafi totalment el control? Aquesta setmana pot ser clau.

Govern ha estat publicitant els darrers dies les tres places laborals que s’ofereixen. Cap d’unitat de Service Desk, cap d’àrea d’operacions i administrador de sistemes

Aquest dijous a la tarda finalitza el termini per enviar sol·licituds per a fins a tres llocs de treball, no pas banals, tots ells incardinats en el departament de Sistemes d’Informació (DSI), que aquest és el nom oficial del departament d’informàtica. Govern ha estat publicitant els darrers dies les tres places laborals que s’ofereixen. Cap d’unitat de Service Desk, cap d’àrea d’operacions i administrador de sistemes. El salari anual brut, en xifres rodones, va de 26.000 a 35.000 euros. “Les exigències tant a nivell curricular, com de coneixements específics i d’experiència xoquen amb un nivell salarial sensiblement inferior al de mercat i coincideixen en un moment en què l’atractiu de treballar a l’administració va a la baixa”, indiquen les fonts. 

Les necessitats ara publicitades no són noves. El DSI intenta cobrir des de fa mesos les places que han anat quedant vacants, així com aquelles sorgides de noves necessitats els darrers anys. De fet, alguns dels llocs de comandament que ara es s’ofereixen públicament fa mesos que estan vacants. Algunes de les fonts consultades asseguren que tot plegat pot respondre a una necessitat de simular una situació extrema -que de fet, indiquen les fonts, en alguns casos pot realment ser- per tal d’acabar justificant que davant la manca de candidats o, com a mínim, de perfils que s’adeqüin al que es pretén, cal cobrir les places amb serveis externs. I és aquí on hi podria entrar en joc Aggaros, l’empresa lligada al seu dia amb l’exdirector general d’Andorra Telecom Jaume Salvat.

Aggaros, la firma que des de fa uns quants anys du a terme els assessoraments externs del DSI en forma d’adjudicacions que sovint s’amplien, passa per dificultats

L’empresa catalana travessa per una situació econòmica delicada, segons les fonts, fins al punt que els consultors que acaben prestant assessorament al Govern (formalment, a la direcció del DSI liderada per Miquel Haro) tenen dificultats de cobrament, sempre segons fonts properes al departament. Els consultats han assegurat també que l’administració no sempre compleix els terminis de pagament establers amb la qual cosa la bola es fa més grossa, perquè l’executiu és un molt bon client d’Aggaros, que ha vist com els darrers anys rebia diverses adjudicacions que s’han anat engreixant via ampliacions per feines sobrevingudes.

S’ha tibat tant de veta que abans que aquesta s’acabi trencant és molt probable que properament s’hagi de promoure un nou concurs de serveis perquè els contractes actualment en vigor ja no es poden prorrogar més -almenys així ho asseguren les fonts- a no ser que es vulgui incórrer en alguna anomalia o irregularitat. L’objectiu seria que Aggaros o els seus socis -perquè en alguns casos ha traspassat l’activitat a la firma DAXO- s’adjudiquin els treballs i continuïn prestant serveis per a l’administració central andorrana. Més enllà d’això, per a enguany ja hi ha pressupostats més de 300.000 euros. El DSI passa per moments difícils, complicats. Sota mínims, fins i tot. I aquesta setmana i algunes de properes poden esdevenir clau.



Problemàtiques reals en les proves professionals

¿Quins processos de gestió dels serveis TIC assumiries sota la responsabilitat de l’àrea d’operacions? ¿En quins altres processos participarà de forma activa? ¿Com distribuiries el personal intern per gestionar 22 serveis TIC identificats? ¿Com distribuiries la responsabilitat dels processos identificats sota la responsabilitat d’operacions? ¿Quins contractes amb proveïdors establiries com a recolzament a la teva organització? ¿Quina modalitat de contracte? ¿Com els controlaries?

Aquestes són algunes de les preguntes que inclou la prova professional prevista per al lloc de treball del cap d’àrea d’operacions. L’examen parteix de la base que el director del DSI vol que la nova àrea d’operacions sigui proactiva, amb una clara orientació a client, que l’operació sigui orientada a processos i disposar d’indicadors objectius sobre el servei que s’està prestant als usuaris.

Les fonts consultades han assegurat que el curiós de tot plegat és que suposadament, veient com es plantegen les proves, el departament té identificats els problemes però no hi ha manera que els resolgui. I és a partir de la problemàtica existent actualment que s’examina o s’examinarà els hipotètics candidats. Entre els aspectes a millorar que s’han identificat hi ha, per exemple, el fet que el Service Desk no disposa de suficient documentació/procediments i eines per poder resoldre un major nombre d’incidències/peticions. O que no hi ha comunicació entre les diferents àrees implicades en la resolució d’incidències/peticions, i Service Desk no pot informa sobre l’estat o previsió d’una petició/incidència.



 

Etiquetes

Relacionat

La ‘Martí connection’ deixa al descobert el malestar que es viu al departament d’Informàtica de Govern

Comentaris

Trending