Els promotors de l’esmentada secció expliquen que “neix amb l’objectiu d’integrar científics i investigadors del Principat d’Andorra per tal d'establir lligams més estrets amb la recerca biomèdica i el desenvolupament del sector biològic amb altres territoris de parla catalana. Aquesta secció és transversal i té com a propòsit divulgar el coneixement en l’àmbit de la biologia a Andorra i, alhora, desenvolupar activitats científiques i acadèmiques que puguin tenir interès per al Principat”.
Els quatre integrants inicials de la secció estan, tots, formats en l’àrea de les ciències de la vida (biologia, bioquímica, microbiologia i biotecnologia, respectivament). Alhora, el grup està obert a “tots els professionals i estudiosos de l’àrea de les ciències de la salut, així com als centres i institucions del país interessats en participar-hi”. Entre els compromisos que ha contret la SCB andorrana hi ha el de “desenvolupar, com a mínim, una activitat anual de caràcter científic, acadèmic o de divulgació científica que sigui d’interès per a la població andorrana”. La voluntat de la SCB-Andorra és la d’augmentar l’interès per la ciència a Andorra així com també fomentar noves incorporacions de professionals i estudiants interessats en aquests sectors.
ACTIVITAT INAUGURAL
La primera activitat amb la que s'inaugurarà la SCB-Andorra està enfocada en la pandèmia causada per la malaltia Covid-19. “Tot i ser un tema força recurrent, des de la secció territorial andorrana es considera important poder destacar i divulgar la gestió que s’ha fet des del Principat.” Per aquest motiu s’organitza un webinar el dimarts 25 de gener a les 6 de la tarda sobre “la gestió diferencial de la Covid a Andorra” destacant les diferents estratègies dutes a terme al país i les futures perspectives i canvi de paradigma que ha provocat la pandèmia a Andorra.
L’activitat s’organitzarà en quatre ponències de vint minuts cadascuna amb una taula rodona de debat i dubtes al final. Els ponents que participaran en aquesta sessió inaugural son la doctora Cristina Royo, el biòleg i bioinformàtic Joel López, el biòleg, bioinformàtic i cap de servei del Laboratori Epidemiològic Nacional, David Vilanova, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Tots quatre han tingut un paper destacat en la pandèmia des de l’àmbit públic. Les inscripcions per poder participar al webinar es poden sol·licitar gratuïtament a través del correu: scbandorra@gmail.com.