En efecte, el conveni que tenien les dues entitats esmentades s’ha acabat trencant -evidentment l’AAME acusa l’EFPEM de no haver fet la feina com tocava- i ara aquesta darrera institució no podia enviar representants seus al congrés mundial d'educadors esportius d'esquí i disciplines associades que se celebra a partir d’aquest dissabte a Levi. A punt va estar que no hi hagués representació andorrana per una suposada manca de suport institucional.
Finalment, i cadascú pagant-s’ho de la butxaca, són cinc els monitors d’Andorra que, si no hi ha canvis de darrera hora, participaran a l’Interski. Per poder-hi ser havien de tenir una acreditació oficial. L’AAME ostenta la capacitat de representació en el cas d’Andorra. Això sí, l’entitat va posar com a condició que calia que aquells que volguessin anar a Levi, havien de ser socis de l’entitat. I aquí rau el problema.
Dos dels participants a l’Interski són socis. Per tant, cap a Levi falta gent. Un tercer va ser soci fa temps però va ser expulsat per l’entitat per un suposat comportament anòmal. I ara no tenia cap voluntat d’admetre’l de nou entre els associats. Per tant, sota el paraigua de l’AAME no podia acudir-hi. ¿Solució? L’andorrà s’ha fet l’argentí i els altres dos membres de l’EFPEM que tampoc eren socis de l’associació de monitors han fet servir la mateixa via.
Cinc andorrana a Levi -suposadament. Dos sota bandera tricolor i tres amb l’’albiceleste’. El clar exemple que això dels educadors d’esquí va de mal borràs i que davant la dispersió dels professionals andorrans no sembla complicat que ni tan sols les empreses i les administracions se’ls prenguin gaire seriosament. Més enllà que surtin més rentables els professionals forans. Molt sovint, justament, procedents de l’Argentina.