En (des)acord

Si la contractació d’una empresa estrangera per dirigir les línies estratègiques de la comunicació en relació amb l’acord d’associació amb Europa ha causat malestar, el fet que aquesta empresa puguin subcontractar també a l’exterior ha acabat de fer pujar l’enuig

“Sincerament, no cal cap acord amb Europa perquè empreses estrangeres puguin venir a treballar aquí. Ja ho fan amb la complicitat de l’administració i no passa res.” Si la contractació d’una empresa estrangera (AMT Comunicació) per dirigir les línies mestres de la comunicació en relació amb el pacte d’associació amb la Unió Europea (UE) ja es va posar malament en molts professionals del sector, el fet que l’esmentada empresa pugui subcontractar serveis i ho pugui fer també a l’exterior ha acabat de sulfurar més professionals. I ara també d’altres sectors. 

Tot ve arran del fotomaton que hi havia a l’estand que la secretaria d’Estat que lidera el projecte d’acostament a Europa tenia a la Fira d’Andorra la Vella. Els impulsors de l’acord han intentat fer una parada d’allò més atractiva per al visitant. I un dels reclams més atrevits era, justament, aquesta eina que mitjançant la intel·ligència artificial podia convertir qualsevol persona, i especialment els infants, en el professional que es volgués. Que si jugador del MoraBanc Andorra, que si futbolista, que si bomber, que si cap de Govern…

Queda el dubte de si la màquina permetia convertir-se en assessor de la presidència de la Federació Catalana de Futbol, que és la feina per la qual està judicialment investigat el titular de la firma AMT Comunicació, un dels elements que també ha generat rebuig. Però del que no hi ha dubte és que la maquinària, el servei, l’element que permetia fotografiar professionals del futur, estava prestat per una empresa de Madrid (FunCity) que hauria estat subcontractada per la catalana AMT. 

En fi, que tot plegat ha generat un petit enrenou atès que al país hi ha professionals de les activacions fotogràfiques i videogràfiques que ostenten equipaments molt similars i que poden oferir el mateix o igual servei. I no s’ha acabat de posar bé que ja que és contracta una empresa de fora, no se l’obligui a treballar amb empreses de casa si li cal fer noves tasques. I a Andorra, asseguren fonts del sector, com a mínim hi ha dues firmes que podien haver fet, més o menys el mateix. I una d’elles no tenia pas cap feina encomanada durant la Fira d’Andorra la Vella. 

I més encara, sembla ser que els madrilenys van anar a ‘espiar’ la seva competidora andorrana que estava prestant servei amb una altra eina d’imatge en un altre estand de la fira. Vaja, que amb aquesta subcontractació, com abans amb la contractació inicial per a la comunicació estratègica, hi ha molts professionals del país que hi estan en desacord. Si el referèndum fos per veure quines empreses cal que contracti l’administració -i, per tant, amb diners públics- el ‘no’ seria rotund. ‘No’ cal contractar empreses foranes. Menys encara quan el mateix ho poden fer a casa.

Comentaris (4)

Trending