La dona té una assegurança privada, no passa per la CASS. I pateix una malaltia del sinus i una desviació nasal que li comporten problemes respiratoris. Per un tema mèdic, no pas estètic, s’havia de sotmetre a la intervenció. El SAAS li va fer un pressupost de 7.000 euros -es tracta d’una cirurgia ambulatòria- que tot i que la pacient ho va trobar un pèl exagerat, el va acceptar igual com ho va fer l’asseguradora. Dies abans hi va haver la visita de rigor amb l’anestesista, que li va confirmar que el preu que li havien facturat pels serveis d’anestesiologia era superior als seus honoraris. Tot plegat no va donar per més.
L’otorinolaringòleg que havia de fer la intervenció, quan opera per pacients assegurats però no per la CASS treballa amb un anestesista amb acreditació per treballar a l’hospital però liberal. I suposadament, aquest professional de l’anestesiologia no seu en el costat bo del SAAS. En fi, que l’operació que s’havia de fer divendres a la tarda es va acabar desprogramant. Sense cap justificació. I per instruccions donades gairebé per tercers. Sense anar massa de cara, vaja.
L’entorn de la pacient afectada lamenta que una pugna entre metges, o entre metges i la direcció del SAAS, que desavinences en tot cas entre professionals, hagin deixat l’usuària sense una operació que necessitava. “Si hi havia algun problema amb l’anestesista extern al SAAS, es podia haver posat un anestesiòleg assalariat, que tantes altres vegades passa, i la qüestió en vista a la pacient quedava resolt. Però no, van preferir deixar la pacient sense una intervenció que necessitava”. En fi, que dos (o tres) es barallaven i al final va rebre un tercer, una tercera (o una quarta, potser).
Comentaris (14)