El dibuixant que es feia passar per un estudiant d'arquitectura

Simon Lamouret serà a Andorra del 17 al 21 de maig per participar en diverses trobades amb escolars i amb l'Associació Andorra del Còmic, la Il·lustració i l'Animació

Vinyeta de 'L'Alcazar'. L'ALCAZAR

Simon Lamouret, nascut a Tolosa el 1987, serà a Andorra del 17 al 21 de maig en el marc de la Saison Culturelle de l'ambaixada francesa. Farà xerrades amb els escolars i participarà en una sessió de dibuix en directe al costat d'autor andorrà en una activitat organitzada per l'Associació Andorra del Còmic, la Il·lustració i l'Animació.

La trajectòria de Lamouret està plena de curiositats. En un món com el del còmic on el currículum vitae i els estudis no són determinants per treballar de dibuixant, ell presenta la pecularitat de haver-se diplomat a les tres de les principals escoles franceses que ensenyen la il·lustració: l'Estienne a París els Beaux-Arts d'Angoulême i els Arts déco a Strasbourg. Els tres centres tenen uns concursos d'accés molt difícils. Nascut a Toulouse el 1987 comparteix la seva vida entre l'Índia i França.

Va anar per primer cop al país del sud d'Àsia l'any 2007 i hi va tornar el 2013 pel casament d'una amiga. El que havia de ser una curta estada es va prolongar. D'aquesta experiència sorgeix 'Bangalore' on relata la vida diària d'una població condicionada per les diferències econòmiques i la presència de les castes. Posteriorment ha publicat 'LAlcazar' que és el nom d'un edifici que construien un grup de treballadors que havien vingut de poblacions rurals. Lamouret va conviure amb ells durant sis mesos fent-se passar per un estudiant d'arquitectura per no aixecar les sospites de l'encarregat.

El 2018 es va tornar a instal·lar a França per traduir, amb la col·laboració de l'Institut francès de Nova Delhi, 'L'Alcazar' en kannada, la llengua oficial de Karnataka, la ciutat on es construia l'edifici i perquè el puguin llegir els seus antics companys d'obra.  A Bangalore es pot trobar de tot al carrer. Fruites, verdures, te, sabates, barbers i un dibuixant francès que plasma el que el sedueix en aquesta mena de Babilònia moderna. A Andorra tindrà l'ocasió de parlar de la seva formació, la seva feina, la seva tècnica i la seva professió en general.