La delegació (in)sostenible?

Andorra ha estat present a la COP28 celebrada a Dubai amb un grup format per fins a onze persones que entre els funcionaris mateix de l’administració central es considera excessiva

Comentaris

Si es fa estrany que Dubai aculli una cimera sobre el canvi climàtic i tot allò que promogui la sostenibilitat quan no sembla que la calorosa ciutat dels Emirats Àrabs sigui exemple de res en aquesta matèria, també es troba d’allò més magnificat que Andorra hi enviï una delegació formada, pel cap baix, per onze persones. Onze. Fins i tot a l’edifici administratiu aquest viatge a dues velocitats, a dues tongades, sembla del tot exagerat quant al nombre de persones que s’hi han desplaçat.

Fins al punt que a Govern, a l’edifici, fins i tot en càrrecs equivalents a alguns dels que han acudit a la COP28, hi ha qui es demana si és gaire sostenible que un cap de Govern, Xavier Espot, hagi d’anar acompanyat d’un secretari d’Estat -David Forné-, val, d’acord, i d’una cap de gabinet -Sílvia Calvó-, i de l’adjunta a la cap de gabinet -Creu Rossell-, i de dos directors de departament -Carles Miquel i Sílvia Ferrer- i fins a cinc tècnics més. Tres de la unitat d’energia i canvi climàtic i dos del ministeri d’Exteriors.

Ep, que quedi clar, que els integrants de la delegació de turisme no n’han fet. Perquè hi havia feina a fer, que si la COP permet una cosa, a banda de comprovar els encants d’una ciutat mig artificial, és poder participar en un munt de taules de treball i qüestions diverses. Però el que no sembla de rebut és que hi hagi d’anar tanta gent. En fi, debats al tomb d’un cafè d’una delegació que si hagués estat la meitat no hauria passat ben bé res.

Comentaris (19)

Trending