La dansa de la tragèdia de Macbeth

(AMB VÍDEO) El Teatre de les Fontetes ha acollit aquest vespre l’estrena de l’obra protagonitzada per la Jocand i la Jodansa

Crits, dramatisme, fúria, moviments, bogeria, desesperació i ànimes condemnades. Això és el que han pogut veure els espectadors que han assistit aquest dimecres al vespre a l’estrena de la producció de les joves companyies de Macbeth. Amb la direcció i la dramatúrgia a càrrec de Joan Hernández (Jocand) i de Mònica Vega (Jo Dansa), i amb la complicitat i la implicació de 13 membres d’ambdues companyies, han portat al damunt de l’escenari del Teatre de les Fontetes, Macbeth, l’obra “maleïda” de Shakespeare.

Els joves de la Jocand i la Jodansa es van unir per primera vegada per portar a la llum una reinterpretació de la coneguda tragèdia del gran William Shakespeare. Una adaptació, lliure on diferents llenguatges escènics es donen la mà i conflueixen plegats. L’obra toca temàtiques com l’ambició, la culpa, la crueltat, el dol i la paranoia, i la rebel·lió d’un poble, que s’ha pogut veure en diversos formats sobre l’escenari.

Una estona abans que s'aixequés el teló, entre bambolines els joves estaven plens de nervis, però amb moltes ganes que es pogués observar tota la feina que han estat preparant: “Han estat mesos superintensos treballant matí i tarda i al final jo crec que tenim moltes ganes que avui es vegi tot el que hem preparat”, explica Carla Iglesias, una de les membres de la Jocand.

A les 20.30 hores els espectadors han començat a arribar amb ganes de veure tot el que havien d’oferir els membres les joves companyies i com han donat una nova vida a la gran tragèdia de William Shakespeare. El teló s’obre. Sobre l’escenari tots els personatges. Al mig, Macbeth.

Inici de l'obra
Inici de l'obra

Durant els 40 minuts que ha durat l’espectacle hi ha hagut de tot: desesperació, crits, fúria, moviments que transmetien l’agonia de l’obra, però sobretot hi ha hagut molt talent sobre l’escenari. El fet d’haver combinat la disciplina del teatre amb la dansa li ha donat a l’obra un toc diferent. La ira, el dol o la paranoia, trets característics de l’obra s’han pogut veure reflectits en cada un dels moviments i dels balls que representaven, donant així un toc poètic a la història, que ha deixat sorpresos a tots els assistents, fins al punt que en finalitzar no ha quedat ni una sola persona assentada a la butaca. Tothom estava a peu dret felicitant els joves pel gran espectacle que acabaven de fer. I és que els espectadors s’han transportat per un viatge emocional per dins d’aquesta història, on cada moviment d’angoixa i les paraules de Macbeth se sentien i no han deixat indiferents a ningú.

https://www.youtube.com/embed/nJGGKAWqG5o


Vídeo i fotografies: Anna Mencos

Comentaris (3)

Trending