La Covid-19 ha sigut, també, motiu de preocupació per als pastissers, igual que per a qualsevol sector. Així i tot, sembla que aquest any ha tornat una mica l’estabilitat. “Hem recuperat les comandes normals, la venda s’hi ha mantes com anys anteriors”, han afirmat des de Cigne & Delicious. Però no a tots els llocs es poden relaxar, Jimmy Ambor, gerent de Les delícies de Jimmy, s’ha mostrat preocupat per les recents mesures de Govern. “De sobte hem vist que la gent podia sortir del país, però els turistes catalans no venen. Per tant, haurem d’esperar a veure què ha fet la gent en els pròxims dies”, ha assenyalat.
Una tradició que sí que es manté és la d’encomanar la mona de Pasqua a l’últim moment. “Aquest any la gent s’ha relaxat més encara pensant que no podria sortir del país, i molts encara no han vingut. No sabem si la gent marxarà o es quedarà”, ha explicat Josep Manuel Da Silva, regent d’El Tartell. Noelia Ruiz, de la pastisseria Casal, ha assenyalat que, fins dijous, no han començat l’allau de peticions, “sempre hi ha gent previsora que ja fa dues setmanes que les tenia reservades, però la majoria comencen a venir els dies festius”.
Les quantitats i els preus han sigut també invariables en l’equació de la mona. “El pastís que més es demana és el més menut, de quatre persones”, ha indicat Da Silva. Els motius no se sap ben bé si són pandèmics, o econòmics, però aquest patró es repeteix també a l’establiment Casal, on Ruiz ha assegurat que també són les de menys persones les més encomanades.
La mona de Pasqua a Andorra continua sent un clàssic del qual la població no en té gana de prescindir. Al 2020, tot i la incertesa i la poca relació social, aquesta tradició no es va trencar. “Les teníem totes exposades i es va vendre molt. Com la gent es va quedar a casa i no va sortir del país, van comprar moltes mones”, ha indicat Ruiz. Aquest any, amb els pastissos ja preparats en previsió, sols queda esperar per poder fer balanç.
Comentaris (1)