Classes telemàtiques en dues parts

Els professors del sistema andorrà fan servir una versió gratuïta de Zoom, amb un límit de 40 minuts, per impartir la formació a les aules confinades pel coronavirus, fet que obliga a fer una interrupció per iniciar una nova videoconferència

Amb l’esclat del confinament, les videoconferències van viure un autèntic boom. Era la forma de mantenir contacte entre famílies i amics, però també claus en l’àmbit professional i de l’educació. Un dels programes més emprats va ser (i és encara) Zoom, que molts ciutadans van descobrir aquells mesos tancats a casa. És l’aplicació que, de fet, s’està utilitzant des de l’escola andorrana per poder fer classes virtuals amb els alumnes confinats. Amb un petit però: la trucada dura només 40 minuts, el màxim que permet el programa si no s’hi està subscrit.

Zoom s’ha convertit, doncs, en una eina bàsica aquest curs. Ho han pogut comprovar en primera persona els professors i alumnes de les classes confinades arran d’algun cas de coronavirus. I especialment les de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp, que aquest dimecres compleix la segona setmana de tancament i, de retruc, d’aïllament de tots els estudiants al seu domicili.

Des del cos docent s’ha demanat a Govern la subscripció a l’aplicacio, per ara, sense resposta

Aquests dies han pogut seguir l’activitat docent gràcies a aquesta aplicació. I ho han fet, en línies generals, de forma satisfactòria. Això sí, havent d’adaptar-se a un petit problema. La versió gratuïta del programa només permet videoconferències de 40 minuts, temps inferior a la durada d’una classe normal. La solució? Fàcil. Tallar i iniciar una nova trucada. Tot és qüestió d’adaptar-se.

Ara bé, alguns pares han fet arribar a Altaveu la seva estranyesa pel fet que des d’Educació no s’hagi previst la subscripció a l’aplicació per poder garantir un correcte seguiment de les classes sense aquestes interrupcions. Segons la mateixa web de Zoom, el cost, si es paga de forma anual, seria de 469 euros per sala.

De fet, fonts properes al col·lectiu de mestres han indicat que la petició, formalment, s’ha fet arribar a Educació. Es considera que valdria la pena fer la inversió tenint en compte que el risc de confinar classes es mantindrà (i de fet es confirmarà) al llarg de tot el curs. Per tant, es veu que poder disposar d’aquesta eina sense limitacions seria extremadament útil. Per ara, no hi ha hagut resposta des del ministeri.

Comentaris (2)

Trending