Però com ja fa habitualment en les misses joves, Pepe Chisvert converteix les celebracions en festes. Encara que la missa d’avui, plat fort entre una festa a l’Epizen i un sopar de germanor posterior, també ha tingut moments molt emotius. El rector de Sant Julià ha tingut un missatge de força per a la família de la menor laurediana víctima del malaurat felicidi que hi va haver fa tot just dues setmanes a Coll de Nargó. L’àvia de la nena, que aviat serà enterrada en un poble d’Osca com ha recordat el capellà, era present a la cerimònia. I fins i tot l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep, Joan-Enric Vives, que estava present a la missa, li ha anat a donar el condol.
Hi ha hagut, doncs, temps per a tot. Però, evidentment, més enllà del record a la innocent víctima d’un acte reprovable, ha triomfat la festa, l’alegria, la música. Els cants de joia, en definitiva. Amb la música d’Ubuntu, que no és pas el primer cop que s’apunta al Canòlich Music, les desenes d’assistents, joves, que han acudit a la celebració han xalat de valent. I s’han pogut oblidar -si ho han volgut- que estaven dins d’una església. La festa de mossèn Pepe ha tornat a triomfar.
De fet, ho ha fet durant tota la setmana. Amb Sara Roy i Cesc Sansalvadó com a estilets, el rector de Sant Julià s’ha ‘passejat’ per les escoles confessionals per acostar el missatge de renovat cristianisme que el capellà lauredià vol transmetre de mil maneres. El Canòlich Music d’enguany ho ha fet tot en xarxa. Connectar, construir, celebrar. I és clar que els joves han connectat d’allò més per construir una immensa celebració. I mossèn Pepe que s’hi apunta, és evident.
Comentaris