D’Andorra al West End de Londres

La jove resident Carla Bertran, de 22 anys, debuta professionalment en el teatre musical amb el muntatge ‘The Cher Show’

308033391 163984519551742 5555886807235198034 n (1)

El musical 'The Cher Show' té regust andorrà. I el té gràcies a la participació de la resident Carla Bertran, que després de quatre anys de formació en una escola especialitzada en la matèria a Londres, forma part de l'equip que puja a l'escenari amb aquesta producció. De moment, no pensa a tornar i és que el mercat laboral del teatre musical està molt més estès i desenvolupat al Regne Unit, on està integrada en la vida cultural de la capital britànica.

Que la capital del Regne Unit és el bressol -o un dels bressols- del teatre musical és un fet i totes aquelles persones que volen esdevenir ballarines o actrius de musical. Aquest és el cas de Carla Bertran que, amb 18 anys, va fer les maletes i va marxar d’Andorra al Regne Unit perseguint el seu somni. Durant 4 anys ha estat estudiant teatre musical a l'Urdang Academy de la capital anglesa.

“És dur, és difícil. El més complicat és canviar la teva cultura i del teu espai de confort. És una experiència molt maca, és una oportunitat de fer allò que vols”

"Em vaig formar amb una beca en una escola molt important de Londres i, quan acabes, el que fan és assignar-te un agent que et representa per ajudar-te a sortir de la universitat una mica col·locada. Vaig fer un parell d'audicions per la companyia i em van explicar el projecte 'The Cher Show' i em van agafar", explica la resident andorrana. De fet, la participació en aquest musical és el debut professional de Bertran, amb gira inclosa per tot el Regne Unit i Irlanda durant un any. La feina, per tant, la té assegurada fins a l'abril del 2023.

El procés i marxar a viure en un país estranger,no ha estat fàcil. “És dur, és difícil. El més complicat és canviar la teva cultura i del teu espai de confort. És una experiència molt maca, és una oportunitat de fer allò que vols”. De fet, “confiar en un mateix” és clau per poder superar aquest procés perquè “et veus sols”.

Carla Bertran.

De moment, el bitllet de tornada no té data i és que "les oportunitats que trobes de teatre musical no són comparables i les produccions que es fan aquí són espectaculars". Les diferències són grans amb Espanya; primer "hi ha un parell d'escoles importants, però el més important és que quan surts de les escoles, tot i que en els últims anys ha anat millorant, no hi ha tantes produccions" i "és complicat dedicar-se".

A més, "la manera en què t'entrenen i la manera de fer les produccions a Londres és molt diferent", assegura Bertran, que afegeix que "la gent surt, la gent consumeix teatre musical i, per tant, hi ha moltes produccions i forma part de la cultura".

Etiquetes: