El lema escollit aquest any ha estat ‘La vie en rose’ i, seguint aquest patró, s’ha pogut veure com totes les estructures es pintaven de rosa. El temps, però, i els núvols no han deixat que els colors llueixin com caldria. Astrié ha remarcat que “benvinguda sigui la pluja, però ens hagués agradat que plogués a partir de la nit”. Com el temps és incontrolable, no s’ha pogut fer res per evitar-ho, i el que es vol és que l’espectacle, “que és molt lluït”, es pugui fer aquest dissabte al matí. Però això ha de ser decisió de la companyia i s’estava acabant de negociar.
Amb pluja i tot, però, la inauguració s’ha fet amb la foto d’autoritats corresponents on no ha faltat l’excònsol i ministra de Presidència, Conxita Marsol, que ha acompanyat els seus antics companys de comú. A la plaça de la Rotonda hi ha una de les setze estructures florals que s’han repartit per la parròquia. Algunes d’elles a les zones més concorregudes, com aquesta mateixa o al Carrer Callaueta. D’altres, en espais amb menys afluència, com el carrer Sant Salvador o el passatge Europa. Aquest any, a més, Astrié ha destacat que s’ha comptat amb una cinquantena d’establiments que també s’han volgut adherir a la iniciativa. Totes les decoracions, a més, tindran una segona vida útil, “com marca la Llei d’Economia Circular”, ha remarcat el cònsol. Seran els nens de les escoles de la parròquia qui faran servir els sostres florals per fabricar disfresses pel Carnaval 2024.
L’objectiu d’aquesta decoració és fer més atractiva la capital en una època on l’afluència de turistes és més baixa. El 2022 es va fer al mes de juliol, però aquest any s’ha decidit avançar, precisament, amb aquesta intenció. Les expectatives no son equiparar-se amb Girona en flor perquè “son paraules majors, tenen molt recorregut i molta experiència”. Però sí anar consolidant-se a poc a poc, “com va passar amb el Poblet de Nadal”.
Comentaris (2)