Aquestes darreres setmanes, les companyes i el company del Partit Socialdemòcrata a l'oposició del comú d'Andorra la Vella van obrir un procés participatiu per saber quina plaça del Poble volen els veïns i veïnes de la parròquia. Una proposta que va tenir una bona acollida i que demostra una vegada més que a la ciutadania si se la deixa participar, ho fa.
Ens coneixem, i sabem que hi ha alguns i algunes que han titllat d'electoralista la proposta, però per això també és important recordar que no és la primera vegada que el PS fa aquest tipus d'acció: com ho vàrem fer, per exemple, amb la recollida de signatures que es va fer pel telefèric del pic de Carroi, el número de telèfon que es va posar al servei de la ciutadania per tenir contacte directe entre la ciutadania i els consellers de la parròquia o la recollida de signatures per reclamar el retorn dels 30 minuts gratuïts als aparcaments comunals d’Andorra la Vella.
“Parlar de participació ciutadana s’ha convertit en una moda que s’utilitza i s’anomena molt en campanya, però que després ni s’implanta ni interessa fer-ho. Recordeu algun partit, que no siguem nosaltres, que us demani l’opinió públicament? Que us animi a dir la vostra i a participar per fer una parròquia i/o una Andorra millor? Jo tampoc”
No oblidem també que ja en la passada legislatura -ben aviat ho recuperarem– es va tirar endavant el “Despatx obert”, amb el qual la ciutadania pot venir a parlar amb els representants que formem el Partit Socialdemòcrata per tractar dubtes, problemes i/o suggeriments pel benestar de les parròquies i del país.
Des del PS tenim molt clar que la veu de la població no s'escolta per part dels qui governen i que només es fa dues vegades cada quatre anys (en període electoral). La nostra intenció no és fer política de cara a l'aparador, sinó proposar solucions d’allò que vol i necessita la ciutadania perquè la veu del poble ha de ser la principal eina per trobar la igualtat entre tots i totes i fer d’Andorra un país per a tothom.
Volem una democràcia molt més representativa, tant pel que fa al dia a dia de la població i no és cap sorpresa el nostre reclam pel canvi de sistema electoral, així com les modificacions en els anys requerits per obtenir la nacionalitat i la possibilitat de poder optar-hi sense haver de renunciar a la d’origen. Perquè això no ens fa ser menys andorrans i andorranes ni desmerèixer el nostre passaport.
Parlar de participació ciutadana s’ha convertit en una moda que s’utilitza i s’anomena molt en campanya, però que després ni s’implanta ni interessa fer-ho. Recordeu algun partit, que no siguem nosaltres, que us demani l’opinió públicament? Que us animi a dir la vostra i a participar per fer una parròquia i/o una Andorra millor? Jo tampoc.
No val la dita dels actuals governants de ‘les urnes ens han avalat’ –també cal recordar el nombre de persones que els van votar i el nombre que van aglutinar la resta de formacions polítiques- si després s’ignoren totalment les necessitats i els reclams de la ciutadania. Per això confiem que en aquestes eleccions comunals, els i les votants no ‘avalin’ les seves promeses per als pròxims quatre anys i realment es valori el projecte que vetlla per la ciutadania.
Comentaris (3)