Que tranquil m’he de sentir quan la gent que estimo va de festa parroquial. De segur sempre ho he pensat i sentit, però ara que conec de primera mà el seu funcionament que cert és.
Alguna vegada heu anat de Festa Major?
Hi ha qui aprofita aquestes dates per retornar a la parròquia on han passat gran part de la seva infantesa i joventut. Altres hi van per descobrir la nostra cultura i comprendre millor les nostres tradicions. I n’hi ha qui, simplement aprofita les festes majors per recordar tot allò que estima i se sent part.
“Creat amb intencionalitat i el seny necessari, el “Rollingand” pretén ajudar-nos a prendre decisions responsables durant les festes. Per exemple, cal agafar el cotxe aquesta nit? O millor optar pel transport proporcionat pels Comuns?”
Les festes majors són un dels esdeveniments més populars, no només pel que simbolitzen per a la gent de la parròquia, sinó perquè ens uneixen com a societat. I per un esdeveniment tan important, que tan necessari és cuidar la salut dels seus participants?
Si ve tothom respondria el mateix, jo he de treure pit i explicar-vos que un total de tres operatius professionalitzats establerts al llarg de les festes, han anat procurant que tota aquesta seguretat ens estigui abraçant en tot moment. Per una banda, el Punt Lila, lluitant contra l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes i per l’altre, el Punt de Socors, oferint protecció i auxili de les persones afectades així com la prevenció dels danys causats pels mateixos. Tot i que dos d’ells ja fa temps que ens protegeixen en la intimitat i discreció preservant cada celebració i latent des del cor de la Creu Roja Andorrana, us he de presentar el més innovador i jove dels projectes solidaris de l’entitat: el "Rollingand".
El “Rollingand” va néixer de la preocupació per la salut mental i el consum abusiu de substàncies en l’entorn d’oci dirigit cap a la comunitat, no només entre els joves, sinó pel que fa a la societat en general. Aquest servei se centra especialment en la informació i la prevenció, amb l’objectiu de reduir riscos i danys associats a l’ús de substàncies adaptant una metodologia basada a la recomanació i no a la prohibició directa i autoritària de certs usos recreatius. Qualsevol persona pot apropar-s’hi per demanar informació i rebre orientació.
Aquest operatiu de projecció nacional, ofereix protecció a la societat, buscant d’aquesta manera la creació d’espais segurs i fidels per l’entorn més vulnerable, partint sempre del principi de precaució: "quan una activitat representa una amenaça o un dany per la salut humana, cal prendre mesures de precaució". Aquesta declaració implica actuar estratègicament, amb un enfocament preventiu, pretén assegurar el benestar en l’entorn mitjançant la divulgació activa, segura i professional de la informació disponible en el RollingAND. La neutralitat de la Creu Roja Andorrana permet parlar de salut pública com una qüestió de vida, de benestar de la gent, intentant abordar tot allò que la societat necessita, analitzant-la i procurant trobar sempre un ajut social i humanitari.
Creat amb intencionalitat i el seny necessari, el “Rollingand” pretén ajudar-nos a prendre decisions responsables durant les festes. Per exemple, cal agafar el cotxe aquesta nit? O millor optar pel transport proporcionat pels Comuns? Bé, potser ara no trobareu que sigui una pregunta complexa de respondre, però segur que qualsevol de vosaltres, lectors i lectores, s’ha trobat en aquesta situació.
Amb aquest missatge, us encoratjo a gaudir de les festes parroquials amb seny i alegria, contribuint així a mantenir viva la tradició estiuenca andorrana que tant ens uneix.
Comentaris