20 anys 20 medalles

vladimir martins

Vladimir Martins

Secretari d'organització d'ACCIÓ

Comentaris

L’esport andorrà està d’enhorabona. Després dels èxits del Joan Verdú, l’Irineu Esteve, la Cande Moreno, l’Oriol Olm i altres durants la temporada d´hivern; després dels bons resultats de la Mònica Doria en Canoa-Cayac; de la Vicky Jiménez en tennis; de l’ascens a l´ACB del Morabanc Andorra de bàsquet; de la permanència a la segona divisió del futbol espanyol del FC Andorra; dels fantàstics resultats del volei; del títol obtingut pel rugby així com tots els altres resultats obtinguts pels nostres judoques, taekwondistes, karateques i esportistes de gimnàstica rítmica, artística i patinatge, ara s´afegeixen els nostres esportistes que han participat en els Jocs dels Petits Estats de Malta en les disciplines d'atletisme, bàsquet 3×3, judo, natació, rugbi a 7, tennis, tennis taula i tir.

Andorra en aquests últims Jocs de Malta 2023 ha assolit ni més ni menys que 20 medalles: 5 ors, 6 plates i 9 bronzes. Resultats que donen bon auguri per als propers Jocs de 2025 que cal recordar es celebraran al nostre país. Una fita que hem de preparar a consciencia amb l´objectiu de mirar de superar el record absolut dels 29 metalls assolits en els Jocs dels Petits Estats d´Andorra 2005.

20 anys separen aquests dos esdeveniments i tenim l´oportunitat de superar-ho novament a casa, davant de la nostra gent. Però per que això sigui una realitat cal tornar a donar-li un impuls a l´Esport Andorrà cada vegada més sotmès a la pressió d'obtenir resultats. I per això, ens hem de preparar.

“Cal seguir treballant en ampliar els serveis que oferim als nostres esportistes per tal de donar-los-hi les millors instal·lacions, les millors eines, així com les ajudes i un seguiment formatiu personalitzat a cadascun d’ells que atengui a les seves necessitats. Els esportistes necessiten un marc adequat que els permeti assolir els millors èxits possibles”

Cal seguir treballant en ampliar els serveis que oferim als nostres esportistes per tal de donar-los-hi les millors instal·lacions, les millors eines, així com les ajudes i un seguiment formatiu personalitzat a cadascun d’ells que atengui a les seves necessitats. Els esportistes necessiten un marc adequat que els permeti assolir els millors èxits possibles.

Els resultats actuals no venen sols, són fruit de decisions preses anys enrere. Si volem seguir millorant els resultats en el futur és necessari començar a prendre decisions avui mateix. Primer de tot, resulta necessari enfortir la base fomentant l’esport entre els infants per promoure els hàbits saludables des de la primera etapa de la vida i introduir-los a la pràctica esportiva per augmentar així el gruix d’esportistes al país. Seguidament, cal dotar a aquests de formacions adequades per a cadascuna de les disciplines esportives no reduint-les solament a les activitats de muntanya sinó creant una estructura que integri totes les disciplines.

Per als esportistes d’elit cal posar a la seva disposició programes adaptats a les seves necessitats i ampliar l´actual esquí estudi a d´altres disciplines esportives perquè el programa funciona. Només cal veure els resultats dels nostres esportistes en aquest àmbit. Qui diu aplicació de nous programes diu millora de les infraestructures existents per aplicar-los. Per això, cal ampliar els serveis del Centre de Tecnificació́ Esportiva d’Ordino (CTEO) per facilitar la formació́ educativa i la tecnificació́ entre els esportistes d’alt nivell. També cal potenciar el Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA) així com els serveis mèdics que oferim als esportistes. Sols aplicant mesures com les que acabem d’enumerar els nostres esportistes podran brillar a Andorra 2025. De moment estem a 20 metalls...aspirem als 30. Però perquè això passi cal passar a l’ACC!O i cal fer-ho ja.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending