Sanitaris cubans: més cuidadors que infermers

La poca formació i experiència mèdica d’una part important dels professionals vinguts de Cuba ha obligat a reubicar-los en llocs com el Cedre quan inicialment no era l’objectiu

-
-
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha hagut de recol·locar en més llocs de segona línia -si es pot dir així- del que es pensava els professionals sanitaris cubans. Tot i que hi ha uns quants dels integrants de la delegació caribenya amb prou solvència, experiència i coneixements mèdics, també hi ha un gros important, més del que es podia esperar, que té poca formació i menys experiència en qüestions clíniques. De fet, segons diverses fonts, hi ha una part de la brigada que més que personal d’infermeria són cuidadors.

D’aquí, han assegurat les fonts, que molts dels professionals vinguts de Cuba hagin estat ubicats al Cedre a fer tasques, entre cometes i amb tots els respectes, de segona fila. Cert, han assegurat les fonts, que el fet de poder disposar de més volum de personal en un moment de moltes baixes per contagis, ha estat benvingut. Però alhora es lamenta que hi ha professionals del país, que per motius diversos estaven fora del circuit, i que aquestes darreres setmanes havien demanat ingressar a fer tasques d’aquest segon nivell i ni tan sols han rebut cap resposta del SAAS.

Les fonts consultades han explicat que la delegació cubana ha arribat al Principat amb moltes ganes de treballar i molt bona voluntat, un gran desig d’ajudar. Però que aquest fet, en molts casos, i davant de la situació actual, no és suficient. En aquest sentit, i sobretot a l’hospital, davant de quadres clínics realment crítics o fins i tot molt crítics, el professional mèdic fix ha deixat clar que no és bon moment per haver d’alliçonar ningú, per haver de formar personal nou. D’aquí que s’hagi hagut de buscar en alguns casos -no tots, però sí més dels previstos- reubicacions.

Comentaris (28)

Trending