Entrant en detall del que es preveu en aquesta nova entesa, aquesta contempla un seguit d’accions de suport tècnic i institucional a diversos projectes del departament d’Agricultura i Ramaderia que s’emmarquen plenament en els eixos estratègics i les accions a desenvolupar en matèria de política agrària definida pel Govern. Així, l’entitat francesa donarà suport a la creació i implementació d’un quadre d’indicadors de productivitat de les explotacions ramaderes d’Andorra. També està previst que es brindi ajudes pel desenvolupament del marc reglamentari que ha de facilitar la creació i implementació d’instal·lacions (edificacions) destinades a usos agropecuaris al país.
Segons explica el Govern, el conveni preveu impulsar un estudi comparatiu dels sistemes d’ajudes públiques que s’atorguen per acompanyar i donar suport al sector ramader en zones de muntanya, comparant l’actual sistema d’ajuts existent a Andorra amb els ajuts que s’atorguen a França d’acord amb el pla estratègic nacional del ministeri francès encarregat de l’agricultura.
El Govern i la Cambra d’Agricultura de l’Arieja també es comprometen a continuar treballant per reforçar la cooperació en matèria d’intercanvis de productes locals, així com per impulsar accions conjuntes per promoure els productes locals en esdeveniments diversos organitzats a França i Andorra. Així, es preveu la possibilitat de treballar conjuntament perquè els productes de la marca ‘Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra’ puguin estar presents al Saló Internacional de l’Agricultura (SIA) de París l’any que ve, juntament amb els productes locals de l’Arieja de la marca ‘Nou Ariège Pyrénées’.
L’acord entre les dues parts també garanteix el suport a la formació dels agricultors i ramaders andorrans en el marc del programa de formació de l’entitat francesa i l’organització de jornades temàtiques i tècniques, així com visites específiques recíproques, en funció de les necessitats expressades pels agricultors i ramaders andorrans o pels agricultors i ramaders de l’Arieja.
Finalment, el conveni també preveu la possibilitat d’estudiar la creació d’un sistema d’ús compartit de determinats tipus d’equipaments agrícoles pesats, així com compartir l’experiència per incitar les explotacions agràries a instal·lar equipaments de producció d’energia a partir de fonts renovables, en particular d’energia solar, perquè puguin ser més autònomes, sostenibles i al mateix temps puguin crear noves fonts d’ingressos suplementaris.
Comentaris (1)