La síndica general, Roser Suñé, i el cap de Govern, Xavier Espot, han presidit una amplíssima delegació andorrana en la qual no només hi han hagut els ministres o els cònsols sinó també els electes que esdevindran mandataris comunals el dissabte de la setmana que ve. A tots ells, Vives els ha desitjat que “puguin treballar bé i que trobin la col·laboració de tots els ciutadans per a les grans causes que tenim al davant: defensar estabilitat d’Andorra, de les seves tradicions i de les institucions que l’han feta gran i l’han protegida al llarg dels segles; així com bastir una societat inclusiva amb la cooperació de tots; generar riquesa econòmica i repartir-la equitativament”.
El cap d’Estat mitrat ha demanat, també, “no oblidar les causes que més ens fan patir a tots, com són l’educació de les joves generacions, l’atenció als ancians sols, l’habitatge, i tot el que es deriva del canvi climàtic”. A aquest aspecte, lliga a la recentment celebrada cimera de Madrid, la COP25, Vives s’hi ha referit llargament. I ha afirmat que “estem invitats a ser un Principat pioner i modèlic en la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible, amb experiències reals d’economia circular. Hi hem de fer esforços ni que siguin costosos”.
El Copríncep ha lligat l’ecologia laica, per dir-ho així, amb l’ecumènica tot fent referència a algunes encícliques del Papa. “La necessitat de treballar més pel compliment dels objectius de les Cimeres de París i ara la de Madrid, es pot unir al compromís que el papa Francesc reclama d’una ‘ecologia humana integral’”, ha afirmat Vives. El religiós ha pronosticat que pot ser a través de l’ecologisme que els joves es tornin a interessar per la política. “Crec que les joves generacions que tenen el perill de sentir-se poc motivades per a la cosa política, a través de l'ecologia, s’integraran més en la societat. La conversió ecològica és un procés que ha d'afectar tota la societat i ha d’afectar la ciutadania, no només les empreses o els governs”.