Viladomat confirma al consell d’administració de Nevasa que el proper 31 de maig és l’ultim dia de Grandvalira

L’empresari deixa clar en una reunió amb alguns moments tensos que els contactes que s’han fet durant l’estiu no han servit de res i que l’únic escenari possible és el de la dissolució

-
No hi ha marxa enrere a Grandvalira. El conseller delegat de Saetde i president de Nevasa, Joan Viladomat, ha confirmat aquest dimarts durant una reunió del consell d’administració de la societat conjunta que res no ha canviat amb els contactes que s’han produït aquest estiu i que la comissió encarregada d’articular la dissolució de la societat comercialitzadora del domini esquiable de les Valls d’Orient pot accelerar les decisions que hagi d’adoptar perquè tots els serrells que calgui tancar ho estiguin com a molt tard el 31 de maig vinent.

El darrer dia ‘comptable’ de la propera temporada hivernal serà, també, l’últim dia de Grandvalira com s’ha entès fins ara. Segons unes fonts, la reunió del consell d’administració d’aquest dimarts era de tràmit per repassar tot un seguit de qüestions com ara les comercials -i per les quals, per exemple, s’hauria validat que el forfet ordinari de la propera temporada tingui un cost de 50 euros, un euro menys si s’adquireix en línia i un euro més, en les dues modalitats, del que valia l’any passat-. Segons altres fonts, més enllà dels aspectes comercials, que estaven previstos en l’ordre del dia, era una trobada clau per saber si hi havia algun tipus de reconducció possible.

La trobada, ordinària però amb vocació de ser decisiva per al futur de la societat conjunta, també havia de servir per tractar qüestions comercials: el forfet a 50 euros

I la decisió de Viladomat s’hauria manifestat, de nou, com a irreversible, més encara quan alguns moments de la reunió han estat, segons algunes de les fonts consultades, lleugerament tensos, fet que hauria portat l’empresari a confirmar encara més les diferències que manté amb els altres socis de Nevasa. Al conseller delegat de Saetde se li hauria demanat quelcom així com en quin escenari de futur s’havia de treballar, amb la qual cosa Viladomat hauria recordat que només n’hi ha un de possible: la dissolució efectiva del 31 de maig. La resta és passar com es pugui la darrera temporada conjunta. L’empresari ja està totalment centrat, segons les fonts, en altres projectes, tant a Andorra (l’aliança amb Secnoa i, per tant, amb Arcalís) com a l’estranger. De fet, l’empresari andorrà ja és de camí d’un dels països on Pas Grau Internacional hi té interessos, segons les fonts.

Els contactes mantinguts aquest agost tant amb el cap de Govern, Toni Martí, com amb els socis de Nevasa no haurien arribat enlloc. El desgast en la relació entre els principals artífexs de Saetde i Ensisa és tan enorme que ara mateix la convivència empresarial, segons les fonts, és impossible. I no queda cap més remei que els tècnics, els professionals que comanden la comissió especial de dissolució, busquin les sortides menys traumàtiques possible. Martí, han assegurat les fonts, no hauria aportat cap solució. Ni de mínims. I sols reclama un esforça a les parts per poder acudir dilluns que ve al Consell General llançant algun missatge d’esperança.

L’única esperança, l’únic element positiu, segons les fonts, és que els acomiadaments que pugui generar el trencament de Grandvalira, de Nevasa, seran imperceptibles. Més encara, probablement no n’hi haurà perquè el personal serà absorbit o bé per Enisa o bé per Saetde, probablement. Una altra cosa serà quan les dues societats estiguin interessades en una mateixa qüestió o persona. No ha transcendit si aquest tema s’hauria tractat i menys encara resolt. De fet, han transcendit molts pocs detalls de la reunió atès que per uns, hi ha hagut certa mala maror i, per d’altres, ha suposat una galleda d’aigua freda per la contundència de Viladomat en reiterar que no hi ha res a fer.