- La filial andorrana de la pallaresa RocRoi, Raca, presenta proposta per poder gestionar la nova activitat aquàtica que s’ha d’incloure en el catàleg d’activitats de Naturlandia
- El comú i l’ofertant s’estimen més no pronunciar-se sobre el projecte fins que s’obri el sobre amb les característiques proposades per aprofitar uns cinc quilòmetres de riu
- La corporació laurediana, que s’està caracteritzant per una fèrria opacitat, té previst convocar una reunió de poble entre setembre i octubre per donar compte de la iniciativa
La pallaresa RocRoi, com era de preveure, és l’única empresa que ha presentat una oferta per gestionar el servei de ràfting que el comú de Sant Julià vol integrar en el catàleg d’activitats que ofereixi Naturlandia.
Formalment, la proposta la presenta la filial andorrana de la firma de Llavorsí, una societat anomenada Raca, administrada com RocRoi per Carlos Rabaneda. És dona el cas que RocRoi, aliada de Pas Grau Internacional, ja havia estat la firma encarregada d’elaborar l’estudi de viabilitat del projecte en què inicialment s’havien d’involucrar, a banda del comú lauredià, també el d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
Tant la corporació encapçalada per Josep Miquel Vila com Raca -l’accionista de la qual és, al seu torn, una societat patrimonial també andorrana creada el 2015 pels germans Lluís i Carlos Rabaneda- han declinat donar cap tipus d’explicació tant del projecte en global com de l’oferta presentada avui en particular. Uns i altres prefereixen esperar, segons han dit, a que dilluns de la setmana vinent s’obri l’oferta, com així ho va establir el concurs nacional convocat, i es confirmi que la proposta compleix els requisits formals demandats. Difícilment això no serà així atès que Raca és l’únic candidat i que ha treballat colze a colze amb el comú de Sant Julià.
La corporació laurediana està convençuda de tirar endavant el projecte tot i els molts dubtes exposats tant pel Govern com, sobretot, per FEDA, que usa l’aigua del riu per a la fabricació d’energia. Amb Escaldes i Andorra la Vella al marge, el que havia de ser una oferta que enllacés un llarg tram del Valira, des de Caldea fins a pràcticament la frontera, finalment acabarà sent una proposta molt més minsa, i que hauria d’anar de la zona de l’hotel Imperial fins al camp del Mallol.
Just davant de l’hotel esmentat, o de l’edifici del Molí que acull les dependències comunals i les del ministeri d’Educació, hi ha els dos immobles -un local en planta baixa i un edifici sencer- que el comú ha arrendat i està remodelant per tal que puguin acollir les dependències logístiques -recepció, magatzem de material, oficines, vestidors…- del servei de ràfting. La inversió feta sense que estigui clar del tot ja és força important. Els treballs de reforma dels dos locals s’han iniciat de manera tímida i es preveu que durant el mes de setembre s’intensifiquin. És clar, però, que l’activitat encara trigarà a posar-se en marxa.
De fet,
el comú de Sant Julià, marcat com històricament sempre ho ha estat per l’opacitat de la majoria política per molt que el canvi de formació a l’equip de govern semblava que havia de portar uns aires de transparència que brillen per la seva absència,
té previst dur a terme una reunió de poble entre el setembre i l’octubre per tal d’explicar a la ciutadania, sobretot, la situació de Naturlandia i el nou projecte del ràfting. Els lauredians estan expectants. De fet, ja integrants de la pròpia majoria taronja que també ho estan. Hi ha un nucli dur molt reduït (de com a molt cinc consellers) i, després, un conjunt de comandos autònoms. Tants com arribar a completar la totalitat de l’equip de Laurèdia en Comú.
Comentaris