Una seixantena de persones marxen a Andorra la Vella per reivindicar el dret a avortar

Stop Violències, promotora de l’acte, fa un “molt bon balanç” de la resposta obtinguda al primer acte que es fa d’aquestes característiques al país tot refusant tant la tutela de l’Estat com la de l’Església

Comentaris

Capçalera de la marxa al passeig del Riu a Andorra la Vella.
Capçalera de la marxa al passeig del Riu a Andorra la Vella.
Una seixantena de persones s’ha acabat aplegant en la primera marxa a favor de la despenalització de l’avortament que es fa al Principat d’Andorra. D’aquesta manera els col·lectius feministes del país, i en aquest cas Stop Violències, continuen visualitzant el que consideren una necessitat social: que la legislació andorrana no penalitzi el dret sexual i reproductiu de les dones. L’organització ja prepara noves accions per continuar reclamant el dret a avortar, de forma legal i gratuïta.

Encara que inicialment no han estat la seixantena de persones que l’han acabat, sí que és cert que durant el recorregut que s’ha fet especialment per la zona del passeig del Riu des del Viena de Santa Coloma s’han anat afegint participants a la caminada reivindicativa. La majoria de les assistents portaven rètols i cartells amb eslògans relatius a la reclamació que fan els col·lectius feministes.

En la pancarta que, per dir-ho d’alguna manera, presidia la marxa s’hi podia llegir ‘El meu cos, les meves decisions. No vull la tutela de l’Estat ni l’Església’. I hi afegia encara ‘la maternitat és una decisió personal’. Les referències crítiques a l’Església i el bisbat d’Urgell i l’arquebisbe i Copríncep, Joan Enric-Vives també eren ben presents amb emblemes com ara ‘Fora els rosaris dels nostres ovaris’ o ‘Tu vas sortir del meu cony, no jo de la teva capella’.

Els responsables de l’organització de l’acte, Stop Violències, s’han mostrat “més que contentes” de l’evolució de l’acte, “la primera manifestació pel dret a avortar”. I han destacat el fet que el temps les hagi respectat i, també, les ganes de visualitzar la seva demanda amb un tarannà festiu alhora que reivindicatiu. “La valoració ha de ser molt bona”. Ara, els col·lectius feministes ja es preparen per organitzar, els dies 12 i 13 del mes que ve les segones jornades pels drets sexuals i reproductius.

Comentaris

Trending