L’Altaveu va avançar diumenge que com a mínim quatre ciutadans andorrans eren a Lombok en el moment del moviment sísmic, de 6,4 a l’escala de Richter, i que van notar clarament l’acció de la Terra, causant-los un notable temor. A través d’un missatge en resposta a una informació publicada per aquest mitjà a Twitter advertien que estaven bé. Segons que va poder comprovar aquest portal, van poder reprendre el seu viatge evitant certes zones.
A banda d’aquells quatre turistes que van respondre la informació publicada per l’Altaveu, hi hauria com a mínim a la zona cinc joves més repartits en dos grups que no haurien arribar a contactar entre ells. Aquest mitjà ha pogut parlar aquest dimarts amb un dels joves que va viure el terratrèmol. Seran uns quants dies més encara per la zona abans de tornar al Principat. En aquest cas, es tracta de tres nois que en el moment del moviment tectònic estaven dormint en un establiment hoteler d’una de les tres petites illes que queden al nord de Lombok.
“Eren les 6.50 del matí quan ens vam despertar pel sacseig”, ha explicat un dels nois. “A l’illa tothom va sortir als carrers per por a què hi hagués un tsunami”. Allí, però, no hi va haver cap destrossa. Els efectes, explicava el testimoni del terratrèmol van ser al nord de Lombok pròpiament dit i, sobretot, en zones muntanyoses, d’aquí que hagin quedat atrapats nombrosos alpinistes que, a poc a poc, es van rescatant. El jove andorrà contactat ha explicat que “una hora i mitja després del primer moviment i va haver una rèplica que, segons vam veure, va ser de 5,7”.
Amb posterioritat, i per evitar més sorpreses, van decidir els tres nois, d’una vintena d’anys i que havien anat a la zona a visitar un company que hi fa estada acadèmica, deixar l’illa i tornar a Lombok buscant més seguretat i poder reprendre el viatge. En cap moment van passar per la zona devastada pel terratrèmol, que segons el testimoni del noi, estava molt localitzada en una regió concreta. “Sí que vam veure molt exèrcit als carrers i com es desplegava”, ha explicat. El registre de viatgers del ministeri d’Exteriors no tindria, d’entrada, cap andorrà o resident que hagués comunicat formalment que estava desplaçat a Indonèsia, per aquest motiu seria més difícil (o gairebé impossible) fer-ne el control.
Comentaris