Un vi andorrà és considerat millor vi extrem del món

El blanc Escol 2010 de Borda Sabaté 1944 recull a la italiana Vall d’Aosta el guardo Gran premi Cervim 2019

Comentaris

Joan-Albert Farré, de Borda Sabater, segon per l'esquerra, amb el guardó de Cervim al costat del director d'Agricultura, Josep Maria Casals.
Joan-Albert Farré, de Borda Sabater, segon per l'esquerra, amb el guardó de Cervim al costat del director d'Agricultura, Josep Maria Casals.
El vi blanc Escol 2010 de Borda Sabaté 1944 ha obtingut el premi principal en el concurs enològic mundial de vins extrems. El vi elaborat al celler lauredià ha rebut el guardó Gran premi Cervim 2019 després d’haver estat reconegut, també, com el millor vi ecològic de muntanya. També han estat guardonats, cadascun amb una medalla d’or, els vins negres Torb 2015 de la Borda Sabaté 1944 i Imagine Blanc de Neu 2016 del celler Casa Auvinyà. 

Una delegació andorrana encapçalada pel director d’Agricultura, Josep Maria Casals i per representants d’una de les bodegues andorranes, el celler Borda Sabaté 1944, amb Joan-Albert Farré com a màxim exponent, s’han desplaçat aquest cap de setmana fins a la Vall d’Aosta a Itàlia per representar Andorra en el certamen mundial de Vins Extrems. 

Aquest concurs mundial, que se celebra cada dos anys, està organitzat pel CERVIM, organisme internacional constituït l’any 1987 per la Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) amb seu a la Vall d’Aosta, al qual estan adherits els principals organismes i regions productores de vi d’arreu del món, i que té com a principal missió la conservació i la recuperació de la viticultura en les zones de muntanya i en les zones de forta pendent, així com en les illes de petites dimensions. 

L’objectiu principal d’aquest concurs mundial és reconèixer i promoure els vins que es produeixen en aquests territoris, fet pel qual també se’ls anomena vins d’alçada o vins heroics, donades les dificultats afegides i les peculiaritats que presenta el cultiu de la vinya en aquestes zones. En aquesta edició 2019 d’aquest concurs mundial de vins extrems del CERVIM hi han concorregut un miler de vins procedents de cellers de més de 25 països.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending