La trobada havia estat una iniciativa de Canals, que ha mostrat en la matèria en qüestió, criteris molt semblants i continuistes respectes dels del seu antecessor, Francesc Camp. La ministra -acompanyada pel ministre Torres i pel cònsol d’Encamp, Jordi Torres Arauz, per refermar el treball conjunt interinstitucional amb l’objectiu de potenciar el Pas- ha refermat, segons un comunicat del Govern, la idea que la qualitat dels allotjaments turístics i, entre d’altres, dels habitatges d’ús turístic és primordial per garantir una bona experiència als turistes que visiten el Principat.
La ministra ha reiterat la voluntat del Govern de donar als allotjaments turístics una imatge i un producte de qualitat homogenis a tot el territori i adaptar-se als estàndards acordats amb el mateix col·lectiu en les diverses reunions prèvies a la redacció del reglament que es van fer des de l’any 2015. El procés de millora i adaptació dels establiments està plenament en marxa. Les obres de reforma s’han d’haver acabat a tot estirar el 31 de juliol sempre que abans del 3 de maig, quan finalitzava el termini per sol·licitar el registre corresponent s’hagués presentat la petició del permís d’obra.
Canals remarca que la qualitat homogènia dels habitatges d’ús turístic de tot el Principat és primordial per garantir una bona experiència als turistes
Justament, aquest termini és un dels cavalls de batalla dels empresaris. De fet, els representants de l’AEAT han demanat una pròrroga, poder allargar dit termini. Però els responsables governamentals s’hi han oposat. Han recordat que via modificació del reglament aprovat el 30 de gener d’enguany ja es va permetre ampliar el termini fins a aquest 31 de juliol i, per tant, ja s’havia promogut una pròrroga. Si se n’autoritzava una altra, almenys segons el Govern, hi hauria el seriós perill de no arribar a temps perquè els habitatges estiguin apunt abans de l’hivern.
Una altra de les qüestions que s’ha posat sobre la taula, i que encara que sembli curiós també afecta diverses empreses del sector, és la grossor establerta per als matalassos dels sofà-llits. La normativa recentment aprovada estableix que aquesta mida s’ha de situar en un mínim de 13 centímetres. Curiosament, però, hi ha molts immobles destinats a l’allotjament turístic que no tenen els matalassos amb l’esmentat gruix. I el Govern tampoc no ha cedit.
Els seus representants han assegurat que d’aquesta manera, amb la grossor citada, es garanteixen que tothom, empreses amb allotjaments nous i els que són més antics, tindran uns matalassos adequats. Vaja, que la mida sí que importa. I el número de sol·licituds presentades fins al 3 de maig, també: va ser 2.486 peticions les presentades degudament.
Comentaris (1)