Un especialista en atenció primària es perfila com a futur director assistencial de l’hospital

Andorrà exercent pràcticament tota la vida a Catalunya, Marcel Prats molt probablement postularà per al càrrec que fins ara ha ocupat Joan Martínez, que dijous prometrà el càrrec de conseller

-
-
Un especialista en atenció primària que actualment exerceix tasques de responsabilitats directives a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva -això és a l’entorn de Mataró i Blanes per posar dues referències- es perfila com el futur director assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Andorrà exercent gairebé sempre a Catalunya, Marcel Prats presentarà molt probablement la seva candidatura a rellevar el pneumòleg Joan Martínez Benazet, que ha ostentat la direcció assistencial de l’hospital els darrers tres anys i que a partir de dijous esdevindrà conseller general amb molts números de convertir-se en les setmanes següents en ministre de Salut.

Segons fonts del ministeri que actualment lidera en funcions Carles Àlvarez, el consell directiu del SAAS ja hauria aprovat fa uns dies l’edicte per convocar el concurs per la plaça de direcció assistencial de l’esmentat organisme sanitari atès que ministre o no, Martínez Benazet deixa aquesta mateixa setmana el lloc per assumir, d’entrada, l’escó que va obtenir via circumscripció parroquial d’Ordino després dels resultats de les eleccions generals del passat 7 d’abril. El concurs, com és obvi, està obert. I s’espera que hi hagi concurrència per al millor funcionament possible del SAAS.

Sia com vulgui, però, Prats, si finalment, com tot sembla indicar, presenta la seva candidatura, estaria molt ben posicionat, segons les fonts ministerials consultades. Metge i cirurgià general per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va fer el MIR sobre medicina familiar i comunitària a l’hospital de Bellvitge. Tot i estar gairebé sempre establert a Catalunya, no ha deixat de mantenir els vincles al Principat, on acudeix tot sovint. Professor universitari i amb formació acadèmica de gestió, Prats ha passat per diversos centres i grups sanitaris catalans gairebé sempre vinculat al món de l’atenció primària (Parc Taulí, Hospitalet de Llobregat, Althaia a Manresa…).

És tal la seva ‘dèria’, benentès, per l’atenció primària, per la medicina de proximitat, si es vol dir d’aquesta manera, que fins i tot el 2014 la va descriure en una novel·la anomenada ‘Tinc el 78’, en referència a la reforma sanitària promoguda a l’Estat espanyol aquell any. A través d’una fictícia pacient, el doctor explica l’evolució de l’atenció sanitària i, fins i tot, fa un exercici de futurisme per deixar entreveure per on pot acabar anant aquesta àrea de la medicina. 

En principi, el concurs s’hauria de convocar públicament ben aviat. Una vegada el consell directiu del SAAS ja ha donat el vistiplau a l’edicte, fet que va succeir fa unes dues setmanes, sols faltava l’aval final del ministre de torn i la seva publicació al BOPA, que la institució preveu que serà aquesta setmana. De forma transitòria, la direcció assistencial queda assumida per la direcció general, és a dir, per Josep Maria Piqué, que al seu torn delega en la subdirecció assistencial, és a dir, en Carme Curcó.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending