La taxa, doncs, serà una realitat l’any vinent. Espot ha afirmat que “s’ha consensuat amb els actors empresarials i amb els representants dels sectors directament afectats” i ha de convertir-se en un “impost finalista” que “ha de servir per finançar projectes que contribueixin a millorar la qualitat dels serveis turístics, desestacionalitzar l’afluència de visitants, diversificar l’oferta del país i maximitzar al màxim l’experiència positiva dels clients”. En declaracions posteriors, ha assegurat que tots els detalls estan “gairebé tancats”. De fet, ha donat entendre que també ho estan els imports que es pagaran, però no els ha volgut revelar.
Sí que ha volgut aclarir que les xifres seran similars a les de països o zones de l’entorn. Així, ha assegurat que serà més baixa que la que s’aplica a Barcelona, que oscil·la entre els 0,65 euros per persona i dia i els 2,25 en funció del tipus d’establiment on s’allotgi el turista.
Part dels ingressos dels primers anys de vida de la taxa turística serviran per impulsar un projecte que es considera clau: la construcció del recinte multifuncional. Espot ha confirmat que anirà davant de l’edifici del Govern, a l’aparcament que hi ha al costat de l’antiga seu del COEX, ara convertida en centre de vacunació. En aquest sentit, ha destacat “la cooperació amb el comú d’Andorra la Vella”, que serà qui es faci càrrec del lloguer d’aquelles parts de la parcel·la que encara són de propietat privada, inclosa la de l’edifici on ara es concentra el procés de vaccinació.
Sobre aquest punt, ha volgut posar en relleu aquesta col·laboració i fer una reflexió. “Tenint en compte les dificultats de finançament del Govern, hi ha més projectes que potser hem de treballar amb cooperació entre administracions”, ha indicat.
Comentaris (1)