La darrera setmana del mes, que agafa ja el cap de setmana de l’1 al 3 de setembre, es va tancar amb una davallada en la mitjana d’ocupació, normal si es té en compte que coincideix amb el final de les vacances per a la gran majoria de persona. Es va quedar en tot just 63,55% (en comparació al prop del 82% registrat entre el 21 i el 27 d’agost) i amb un pic entre divendres i diumenge del 69,16%.
Amb aquestes darreres dades, la dada final d’agost ascendeix fins al 77,36%. Es tracta d’una petita davallada en comparació al 78,67% del mateix mes del 2022, però no es considera preocupant. Es valora que “són xifres similars a l’any passat i en la línia de les del 2018 i 2019, anys de prepandàmia”.
Per això, es considera que les dades són “positives”. Es destaca especialment “l’estabilitat del percentatge d’ocupació” i el fet que “alguns establiments han incrementat el preu de venda de les habitacions”. I això en un context marcat per “la reactivació dels viatges de llarga distància” que podrien haver restat clientela als establiments andorrans.
Per això, es defensa que “Andorra es manté com a un destí fort i atractiu turísticament” per a una “demanda majoritàriament de proximitat que busca natura i desconnexió”. A banda, es considera que “l’oferta turística proposada pels comuns i els esdeveniments a nivell nacional, com la Vuelta o la Copa del Món de BTT, han contribuït a tenir aquestes xifres i resultats”.