Satisfacció al sector hoteler per les dades de l’agost, tot i una lleugera davallada

El mes tanca amb una ocupació mitjana del 77,36%, un punt per sota de la del 2022, que es considera “positiva” tant pel fet que hi ha “una estabilitat” com perquè la majoria d’establiments han pogut incrementar el preu de venda

Els hotels han tingut una ocupació del 77,36% a l'agost.

La mitjana de l’ocupació hotelera durant l’agost s’ha tancat en 77,36%. La xifra és molt similar a la de l’any passat, segons es posa en relleu des del sector. Tot just, un punt per sota. Malgrat aquesta petita davallada, es fa una valoració positiva, ja que, per un costat, es manté en una tendència similar tant al 2022 com a les temporades prèvies a la pandèmia. I, per l’altre, es fa amb un preu de venda, en la majoria de casos, més elevat.

La darrera setmana del mes, que agafa ja el cap de setmana de l’1 al 3 de setembre, es va tancar amb una davallada en la mitjana d’ocupació, normal si es té en compte que coincideix amb el final de les vacances per a la gran majoria de persona. Es va quedar en tot just 63,55% (en comparació al prop del 82% registrat entre el 21 i el 27 d’agost) i amb un pic entre divendres i diumenge del 69,16%.

Amb aquestes darreres dades, la dada final d’agost ascendeix fins al 77,36%. Es tracta d’una petita davallada en comparació al 78,67% del mateix mes del 2022, però no es considera preocupant. Es valora que “són xifres similars a l’any passat i en la línia de les del 2018 i 2019, anys de prepandàmia”.

Per això, es considera que les dades són “positives”. Es destaca especialment “l’estabilitat del percentatge d’ocupació” i el fet que “alguns establiments han incrementat el preu de venda de les habitacions”. I això en un context marcat per “la reactivació dels viatges de llarga distància” que podrien haver restat clientela als establiments andorrans.

Per això, es defensa que “Andorra es manté com a un destí fort i atractiu turísticament” per a una “demanda majoritàriament de proximitat que busca natura i desconnexió”. A banda, es considera que “l’oferta turística proposada pels comuns i els esdeveniments a nivell nacional, com la Vuelta o la Copa del Món de BTT, han contribuït a tenir aquestes xifres i resultats”.

Etiquetes: