La pandèmia sanitària ha fet que la població prengui una major consciència sobra la natura i això també s’ha traslladat en l’elecció dels viatges. En aquest sentit, el gerent de comunicació corporativa Intrepid Travel , Leigh Barnes, ha assenyalat que “ben aviat el 100% de les persones considerà vital que els viatges siguin sostenibles” i que, per tant, “el mercat va en aquesta direcció”.
Per dur-ho a terme, Barnes ha indicat que cal comentar per “mesurar els viatges, les oficines i els negocis” amb la voluntat de conèixer l’impacte mediambiental que tenen. A més, ha ressaltat la importància en “invertir en les comunitats locals, tradicions i cultura”.
“Ben aviat el 100% de les persones considerà vital que els viatges siguin sostenibles”
Una sostenibilitat que, pel director d’Andorra Investigació + Innovació, Marc Pons, només s’aconseguirà amb “cogovernança entre el sector públic, sector privat, ciutadania i investigadors” que requerirà “canvis estructurals”. En aquest camí, la digitalització té un paper clau.
Aquests canvis passen perquè la muntanya sigui un “territori viu” perquè si “no hi ha desenvolupament, no hi ha vida”, i això també s’assoleix “regulant els fluxos”, que ha demostrat que si s’evita la massificació “augmenta el valor” de la zona.
Exemples de casos concrets han acabat de posar en relleu els beneficis que té en el turisme, així com en la població local, oferir propostes i serveis sostenibles. Una tendència, com han reiterat tots els intervinents, “dia a dia guanya adeptes”.