Hi ha dos factors, almenys, que han portat els responsables de la promoció turística del país a modificar el concepte que ha tingut aquest estiu el Mountain Music i que inicialment pensaven repetir l’any vinent. D’una banda, que hi ha un compromís tancat -i amb diners ja abonats- perquè el juliol vinent el Cirque du Soleil torni a oferir un muntatge específic per a Andorra. Hores d’ara se li està buscant espai vist que tancar el Parc Central comporta una alteració massa bèstia a nivell d’estacionament i, de l’altre, que el multifuncional no estarà ni de bon tros fet.
L’altre element que ha portat els rectors del ministeri i d’Andorra Turisme, segons que ha pogut saber l’Altaveu, és el fet que a l’estiu el temps juga males passades i el públic no sempre està preparat per assumir un diluvi. El cas del concert de David Guetta va ser l’element decisiu. A l’hivern, en canvi, la predisposició del públic és diferent. Ja es compta amb el fred i el mal temps. I el pitjor que pot passar, és que caigui una senyora nevada.
La intenció és que hi pugui haver concerts a Pal o Arinsal, a Arcalís, a Soldeu o al Tarter, preferiblement a Grau Roig vist que el Pas de la Casa ja té el seu propi certamen (Hibernation) i a Naturland. Ja està resolt que els artistes actuaran des d’un camió-escenari
Per tant, i a falta encara de tancar diversos serrells, el ‘nou’ Mountain Music es farà probablement durant cinc dissabtes a cavall dels mesos de febrer i març i a partir de les 7 de la tarda. És necessari que sigui negra nit perquè els artistes de la música electrònica solen basar una part dels seus espectacles amb la llum i el fum. S’optarà per portar els concerts a totes les estacions del país i així intentar per apujar el preu mig de les estades, de les pernoctacions, a cadascuna de les poblacions lligades als camps de neu. Això sí, es buscarà la contribució de les societats que gestionen les estacions d’esquí, que seran les que decidiran les localitzacions conjuntament amb els organitzadors.
La intenció és que hi pugui haver concerts a Pal o Arinsal, a Arcalís, a Soldeu o al Tarter, preferiblement a Grau Roig vist que el Pas de la Casa ja té el seu propi certamen (Hibernation) i a Naturland. Ja està resolt que els artistes actuaran des d’un camió-escenari. Per tant, el camió, el lloguer del qual, juntament amb el muntatge logístic que s’hagi de fer per cada concert té un cost total de prop de 200.000 euros, anirà rodant d’estació en estació que vulgui contribuir a la causa.
Andorra Turisme subvencionarà una part del projecte, que s’està ultimant amb la mateixa promotora musical amb la qual s’ha treballat aquest estiu per portar Armin van Buuren, Guetta i companyia. La intenció -el conveni encara no està ni molt menys tancat- és que la promotora musical assumeixi l’organització dels esdeveniments i, alhora, corri més riscos. Si hi ha benefici, que n’hi hauria d’haver, en traurà també un major rendiment del que seria dur a terme estrictament la seva funció de promoció.
Com s’ha dit, encara hi ha molts elements que s’han d’acabar de tancar. La relació entre administracions i, després, entre Andorra Turisme i la promotora musical, per exemple. També s’està treballant en la cartellera de DJ. Tot seran DJ, d’això no n’hi ha cap dubte. I, en principi, ni Guetta, ni Van Buuren no repetiran. Però s’esperen artistes de primer nivell. DJ Snake hauria de ser un. L’altre que estaria pràcticament tancat és l’australià Timmy Trumpet.