El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, ha deixat clar que “aquesta reducció no ens beneficia”. Explica que la setmana vinent hi ha prevista una reunió del Consell Econòmic i Social on s’ha d’acabar de decidir la xifra de contractacions que es podran fer a través de la quota d’estiu.
El sector va posar el crit al cel durant la pandèmia per la dificultat per trobar mà d’obra no només a l’estiu, sinó també a l’hivern. Des de l’executiu s’han anat flexibilitzant els requisits fins a permetre que amb només una temporada treballada es pogués passar a la quota general. Pujol assenyala que “quan semblava que anàvem pel bon camí ara se’ns presenta un entrebanc que pot ser difícil de gestionar”. En aquest sentit, remarca que “s’han consolidat treballadors, però cada vegada veus més establiments oberts i arriba més gent”. Afegeix que “es vol buscar un equilibri entre la qualitat i la quantitat, però quan s’han de fer balanços només es parla del segon terme”.
SENSE AFANY D’ENGANYAR
D’altra banda, també s’ha referit a les inspeccions en curs per part de Turisme i Tributs sobre les divergències de recaptació de la taxa turística. Pujol ha recordat que en la primera liquidació ja es va posar sobre la taula la necessitat de trobar l’origen del problema, que ara es torna a repetir. Diu que “no passa amb tots els hotels ni són els mateixos que l’any passat”.
Considera que un dels problemes pot ser que “el sistema no funcioni correctament”. El director de la UHA ha dit que els mateixos associats són els que els avisen i truquen a Tributs davant les diferències que hi ha i deixa clar que “no hi ha cap afany d’enganyar ni de fer les coses malament”. En aquest sentit, destaca que “el ROAT és obligatori per a tothom i les dades van a la Policia. Cal veure si Tributs despenja correctament aquesta informació”. Afegeix que si en moltes ocasions les dades d’ocupació “no acaben de ser fiables al 100% com volem que les del Registre d’Ocupació d’Allotjaments Turístics ho siguin”.
Comentaris (6)