Equilibri econòmic, social i mediambiental, el futur del turisme de muntanya

Un desenvolupament que implica generar riquesa a la zona i que la gent ho visqui com una experiència

El ministre Jordi Torres conversa amb el cònsol de Canillo, Francesc Camp i amb el secretari general de l'OMT Zurab Pololikashvili.
El ministre Jordi Torres conversa amb el cònsol de Canillo, Francesc Camp i amb el secretari general de l'OMT Zurab Pololikashvili. SFGA

La muntanya, i tot el que la vincula, ha agafat embranzida arran de la pandèmia sanitària. Això ha fet que sobre la taula la necessitat de buscar l'equilibri entre la rendibilitat de les zones de muntanya i el respecte pel medi ambient. Una línia en què els assistents han coincidit que ha de ser la línia a treballar.

L’arribada de la Covid-19 ha posat en relleu la muntanya i la naturalesa i, en aquest sentit, en els últims temps hi ha hagut un creixement de persones que van a la muntanya. Davant d’aquesta premissa, Espanya, Eslovènia, Kazakhstan, Andorra i Grècia han exposat les seves visions de com veuen aquest turisme en el futur i les seves accions que han realitzat o estan duent a terme per trobar un equilibri entre econòmic, social i del medi ambient per evitar la massificació.

En aquest sentit, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha apuntat a la resta d’activitat que ofereix la muntanya al llarg de l’any, com són les estades esportives, competicions, o les externes i que aporten un valor afegit al turista, com és la gastronomia, el respecte a la natura o les experiències de quilòmetre zero.

Un moment de la inauguració

Relacionat

El Congrés de Neu i Muntanya s'inicia amb la voluntat reactivar el sector i ser més sostenible

 Un dels aspectes en què tots els intervinents han estat d’acord és que cal invertir en les zones per oferir-los atractiu i alhora evitar el despoblament, mentre es potencia també la part més tradicional com és la ramaderia, sense oblidar la formació ni la comunicació. En aquest sentit, Kazakhstan ha explicat que el seu país subvenciona el 25% de les inversions en turisme i ha fet grans avenço en aquest àmbit des que ja no forma part de la Unió Soviètica, impulsant programes per a millorar l’acollida dels turistes.

Finalment, la coneixença d’aquest turista també és un punt clau per oferir-los una experiència. Per assolir-ho, com han ressaltat els diferents ponents cal un treballa transversal i en col·laboració publico-privada.

Comentaris

Trending