La percepció dels empresaris del sector és que la quantitat de pisos turístics que no estiguin degudament registrats no és molt elevada, però alerten que amb la llei òmnibus hi pot haver propietaris que puguin acabar actuant d’aquesta manera, tenint en compte que en els edificis que n’hi hagi menys d’un 30% acabaran perdent la llicència.
Ruiz explica que “sempre que hem vist quelcom estrany sempre ho hem posat en coneixement de Govern per saber si existia intrusisme”. En aquest sentit, explica que hi ha plataformes com Booking.com que “sense el número de llicència no et deixa publicar l’apartament”. En altres com AirBnb, diu, que no se sol·licita i “pots trobar un pis turístic que en realitat no està registrat”.
Des de l’AEAT consideren important poder desplegar aquesta eina informàtica per rastrejar els portals web per tal que “les coses es facin bé perquè nosaltres paguem els impostos”.
D’altra banda, també celebra que es continuï amb l’empresa que faci el seguiment de la reputació en línia dels apartaments turístics. Insisteix que “el que es llegeixen els turistes són els comentaris en el moment de fer una reserva”. En aquest cas, com millor qualitat de servei es dona, millors poden acabar sent les ressenyes.