La crisi a Anglaterra amenaça l’arribada de turistes britànics a l’hivern

Les previsions a les agències de viatges són, malgrat això, positives, amb una alta afluència de visitants de proximitat, principalment Espanya i França

Una de les agències de viatges del país.
Una de les agències de viatges del país. ARXIU

Paral·lelament a la complicada situació que es viu a Europa, Anglaterra està en un moment complicat a nivell econòmic i, sobretot, polític. Amb l’hivern a la cantonada, això tindrà una repercussió directa en l’arribada del turista britànic al país, un dels públics que havia estat clau durant la temporada. Malgrat això, les agències de viatges fan una previsió força optimista i esperen una elevada afluència de visitants, sobretot, d’Espanya i França, refermant així el turisme de proximitat que va començar a assolir-se durant la pandèmia.

El turista britànic va estar, durant molt temps, un dels públics principals de la temporada d’hivern i d’esquí a Andorra. Un sector molt potent. Però, amb el Brexit, el president de l’Associació d’Agències de Viatges, Jaume Escoda, assegura que va començar a baixar. Ha anat a menys fins a arribar a la situació crítica que s’espera aquest any. “Amb la davallada del poder adquisitiu a Anglaterra, que és gairebé d’un 20%, sabem que no podem comptar amb aquest visitant”, assegura Escoda.

El país passa per un moment convuls, amb una crisi similar a la que es viu a Europa, però sumat amb una elevada inestabilitat política. “El baix poder adquisitiu que tenen ara els britànics, sumat a l’elevat cost del carburant fa que caigui la seva presència a Andorra”, explica Escoda. De fet, no es tenen gaires reserves des d’Anglaterra per al pròxim hivern. Comparat amb altres anys, tot i el descens progressiu des del Brexit, la diferència s’ha fet notar.

Malgrat això, les previsions per a la temporada són positives, “tindrem una bona afluència els mesos que venen”. Principalment, espanyols i francesos s’han fet notar en les reserves amb antelació. “El turisme de proximitat s’ha assolit molt al país i és el que es manté més estable”, explica Escoda. Per al pont de la Puríssima i per a Nadal, dos dels moments claus de l’hivern, ja es tenen unes xifres molt bones. “Ens costa molt comparar amb altres anys perquè les circumstàncies són diferents”, indica Escoda.

El que sí que s’ha notat, sobretot a l’estiu, i es manté també per a l’hivern, és la baixada del turista europeu. Alemanys i belgues han deixat d’acudir al país i no s’espera que ho facin aviat. “Ha canviat molt la forma en què treballem i la crisi econòmica i, sobretot, del combustible s’ha fet notar entre aquests públics”, explica Escoda.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending