Bona rebuda del forfet únic per part del sector turístic

Hotelers, comerciants i gestors d’allotjaments consideren que la repercussió serà força positiva, tot i que estan a l’expectativa del preu que s’establirà per cada passi

Turistes a l'avinguda Meritxell. ARXIU

Un dels objectius del forfet únic presentat aquest matí arran de la integració de Pal Arinsal a Grandvalira és atreure més visitants. Bàsicament, fer una major i millor promoció dels 303 quilòmetres esquiables amb els quals compta Andorra i, a més, desestacionalitzar els diversos condominis del país. Per tant, si el resultat és òptim, l’afectat col·lateral és la resta dels sector turístic. De fet, hotelers, comerciants i gestors d’allotjaments han valorat molt positivament aquest acord, malgrat estar a l’expectativa del preu que finalment s’establirà per al forfet.

“Per al nostre país és boníssim”, ha assegurat el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, Álex Ruiz. I aquesta és la visió que també comparteix el president de la Unió Hotelera i la representant de l’Associació de Comerciants de l’Eix Central, Sònia Yebra. Tots tres han vist l’aspecte més positiu que pot aportar la comunicació conjunta de tots els dominis esquiables del país. Sobretot, a l’hora d’atreure més turistes que, si més no fa, acabaran a alguna botiga, hotel o apartament.

Pal Arinsal s’integra a Grandvalira i es crea el forfet únic

Els avantatges que pot representar per a Andorra traslladar una imatge unida són més que evidents per a París. De fet, el president de l’UHA remarca que “som una de les millors destinacions d’Europa, i d’aquesta manera ho podrem fer saber amb més efectivitat”. El turista de proximitat, indica Ruiz, serà un dels que més es potenciarà i que més se sentirà atret per aquesta nova oferta que es presentarà pròximament. En aquest mateix sentit es mou Yebra, que assenyala que tot el que pugui portar visitants és positiu per als comerciants.

Més enllà de la unificació de la imatge, que es puguin moure amb certa facilitat entre dominis també podrà comportar, per al sector turístic, una major fluïdesa de turistes entre diferents parròquies. “Estic segur que això ajudarà a les valls que no atreuen tant, com per exemple Vallnord, que ha estat una mica més petitona, poder gaudir també de Grandvalira serà una opció fantàstica”, assenyala Ruiz. Per tant, pot arribar a tenir una repercussió molt positiva per a aquells allotjaments que ara no tenien tanta atenció, però que amb aquesta nova oportunitat d’accés als dominis esquiables seran una alternativa factible per als turistes.


El Govern “satisfet” amb la integració de Pal Arinsal a Grandvalira

L’únic hàndicap que en certa manera pot arribar a preocupar al sector turístic és el preu del forfet, que aquest dimarts no s’ha anunciat i que s’espera que es pugui comunicar pròximament. Ruiz assenyala que “esperem i sabem que seran coherents, si s’apuja molt el cost, haurem ampliat accés, però reduirem el poder adquisitiu de la gent que pugi”. Malgrat això, assegura que “jo estic convençut que s’establirà una xifra raonable per atreure la gent”. París, per la seva banda, afirma que “cal esperar a veure en quina fase ens ho presenten i, aleshores, mullar-nos. De moment, sense saber-ho és difícil conèixer quina afectació tindrà al nostre sector”.