Armin Van Buuren i David Guetta se sumen al cartell de l’Andorra Mountain Music

El festival tindrà lloc els dissabtes del 26 de juny al 31 de juliol a la plataforma de Soldeu i recupera actuacions previstes l’any passat com les de Texas, Mònica Naranjo, Bob Sinclair i Don Diablo

David Guetta a l'Andorra Mountain Music. ALTAVEU

Si el coronavirus no ho torna a esguerrar, l’Andorra Mountain Music serà la gran aposta per a potenciar la campanya turística de l’estiu. El festival, que se celebrarà, tal com ja es preveia l’any passat, a la plataforma de Soldeu. Tindrà lloc tots els caps de setmana des del 26 de juny fins al 31 de juliol. El certamen recupera artistes que havien d’actuar l’any passat, com Mònica Naranjo, Don Diablo o Bob Sinclair, i incorpora altres potents, com el discjòquei Armin Van Buuren o David Guetta.

El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha presentat el festival, pel qual es torna a apostar després que, l’estiu passat, amb tot preparat, es van haver de cancel·lar la majoria de concerts arran de l’empitjorament de la pandèmia. Les actuacions, en certa forma, substituiran el Cirque du Soleil, ja que tindran lloc els caps de setmana del 26 de juny fins al 31 de juliol.

La plataforma de Soldeu tornarà a ser l’escenari de les actuacions, que incorporaran artistes que ja van ser contractats l’any passat amb altres de nou. Així, obrirà el foc el discjòquei Armin Van Buuren, el 26 de juny, i li seguiran Mònica Naranjo (3 de juliol), Bob Sinclair (10 de juliol), Don Diablo (17 de juliol) i Texas (24 de juliol). El cicle el tancarà David Guetta el dia 31.

Canals i Budzaku durant la roda de premsa.

Tot i que els 10.000 metres quadrats de l’espai permetrien, en circumstàncies normals, fins a 40.000 espectadors per a cada actuació, Budzaku ha explicat que l’aforament quedarà reduït a 4.000. El gerent d’Andorra Turisme ha deixat la porta lleugerament oberta a una possible ampliació en funció de com evolucioni la situació sanitària. “Honestament, ara mateix no creiem que sigui possible però sempre hi ha l’opció. Cal pensar que tot canvia molt ràpidament. Ara ja es parla de deixar entrar públic als estadis i fa dues setmanes això era impensable”, ha apuntat. Marge, ha indicat, hi ha i els artistes, ha recordat, tenen capacitat per arribar a 20.000 persones sense problemes. En tot cas, “la darrera paraula la tindrà salut”.

Es preveu que la despesa neta del festiva se situï entre 600.000 i 800.000 euros en funció del nombre de localitats que es venguin dels sis concerts

Justament, hi haurà un protocol molt específic a l’espai dels concerts. Caldrà dur mascareta i utilitzar gel hidroalcòholic. A banda, l’organització es reserva el dret de demanar el certificat verd per poder accedir o, en el seu defecte, fer tests d’antígens gratuïts.  

El preu de les entrades oscil·larà entre els 25 i els 49 euros i es començaran a comercialitzar a partir del 6 de maig. Es treballa amb el sector turístic perquè les puguin incorporar a l’oferta i hi haurà també paquets amb més d’una actuació per intentar potenciar el retorn dels visitants.

“Això ho fem per generar més visites però també per donar un punt de diferenciació a Andorra com a destí turístic”, ha explicat Budzaku. El festival suposarà una despesa neta d’entre 600.000 i 800.000 euros, en funció del nombre d’entrades venudes. Igual que l’any passat, els contractes amb els artistes inclouen una clàusula per recuperar els diners i posposar l’actuació a l’any vinent si la situació sanitària torna a obligar a suspendre la cita.

Per la seva banda, la ministra de Turisme, Verònica Canals, ha defensat que “s’ha treballat una cartellera de molta qualitat” i ha destacat que “no era fàcil obtenir aquests artistes de renom internacional”. A banda considera que l’entorn de natura on es fa el festival ajuda a “transmetre el missatge de país que ha fet bé la feina durant la pandèmia”. També ha indicat que “volem oferir un producte de qualitat que ajudi a la reactivació del sector”.

-seguirà ampliació-

Etiquetes: