Segons ha detallat Budzaku a preguntes dels mitjans de comunicació, la idea és trobar “un punt diferenciador” perquè persones que potser viuen a 3 hores en cotxe es convencin de venir al país perquè saben que hi trobaren quelcom que no tenen a la seva ciutat d’origen.
Un repte que no és fàcil perquè “tenim moltes activitat i, per exemple, el mes de juny ens falten dates”. En tot cas la idea és buscar un esdeveniment “per generar una visita”. Una fita que s’ha assolit, precisament amb l’Andorra Shopping Festival, que després de 10 anys, aquest mes de novembre es renova sota la marca Shop in Andorra Festival. “Però no pot ser una còpia del Shop in Andorra”, ha remarcat el responsable d’Andorra Turisme, afegint que cal “buscar un mix” per omplir uns caps de setmana “una mica complicats”, sobretot després de l’1 de maig.
A més, ha recordat, tampoc es pot disparar de pressupost. “Tot costa diners i tenim un pressupost molt important però hem de fer moltes coses”, ha advertit, recordant que es fan comunicacions a 20 països diferents, a més del gran nombre d’esdeveniments que s’organitzen: “volem el Tour, la Vuelta, tenim el Cirque, fa tres anys no existia el ClàssicAnd”... Un seguit de propostes que a vegades, diu “no els parem massa atenció perquè sembla que ja vinguin de sèrie”. Per tant, “estem contents amb el pressupost que tenim, però hem de buscar alguna cosa que no costi massa diners i tingui un efecte igual que ha tingut l’Andorra Shopping Festival al novembre.
NOVA MARCA
I precisament perquè les xifres “són molt bones”, es vol mantenir l’Andorra Shopping Festival al novembre. Ara bé, com s’ha dit, reconvertit en el Shop in Andorra per donar seguiment a la nova marca creada amb el Pla de comerç i que posiciona el país com a “experts en compres”.
Aquest any l’esdeveniment tindrà lloc del 8 al 24 de novembre i com sempre combinarà música, compres, espectacles, tallers i gastronomia. “Ja s’ha demostrat que és un festival que funciona, que al llarg dels anys ha portat molta afluència de turistes i aquest és el nostre objectiu”, ha afirmat el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, remarcant que s’ha aconseguit fer venir gent i que compri just abans de les festes de Nadal.
Budzaku ha detallat que l’esdeveniment manté el pressupost de 820.000 euros, com l’any passat, i que la meitat d’aquests diners es gasten en la producció. S’espera que permeti atraure més de 600.000 persones durant el mes de novembre, ja siguin turistes que pernocten o excursionistes, que només venen a passar el dia, perquè l’objectiu principal és que comprin.
Malgrat que en el concepte creatiu s’han fet canvis importants per donar-li també un ‘toc premium’, en la línia que fa temps que es promociona d’apostar per visitants amb més poder adquisitiu. Tot així, Budzaku ha remarcat que al Principat “tenim mil comerços diferents que tenen el producte que tenen i sempre hem de buscar aquest equilibri entre el poder adquisitiu i les persones que venen a comprar”.
Com cada any, s’oferiran tallers, entre els quals un de creació de perfums que és nou, activitats per als infants, hi haurà punts de selfie renovats i una altra de les novetats destacades seran uns murals que es pintaran amb efecte 3D. Pel que fa a la gastronomia, un any més el festival coincidirà amb la celebració de l’Andorra a Taula.
I si algú espera grans descomptes a les botigues, no cal que hi compti. “Fa temps i ho hem parlat amb el sector comercial, que defugim de tot el que són descomptes i promocions”, ha afirmat la directora de màrqueting d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, que defensa que “la nostra oferta es val un viatge a Andorra i el que la gent valora són les experiències”. Per tant, el que s’ha demanat al sector comercial és que “no cal fer sempre descomptes, sinó fer experiències”
Comentaris (16)