Des d’Andorra Turisme s’ha defensat que “des dels inicis de la prova esportiva l’any 2009, ara fa 11 anys, ha apostat fermament per la celebració d’un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques al nostre país”. De fet, amb el pas del temps i “amb el creixement del reconeixement internacional (...) el suport econòmic (...) mitjançant el patrocini s’ha anat incrementant atenent el valor afegit que enteníem que aquest esdeveniment esportiu- de renom i respectuós amb el medi ambient- representava per a la promoció turística del Principat”.
A més ha explicat que després de l’esclat de la crisi del coronavirus i de la decisió de no celebrar l’Ultra Trail aquest estiu, es va voler “assegurar la continuïtat de la competició” i per tant, “es va donar suport als organitzadors”. Així, “es va acceptar posposar l’esdeveniment al 2021 i a més, es van acordar nous terminis pel pagament del patrocini”.
Des de la societat pública es remarca que va ser Cims Màgics, l’empresa organitzadora, qui va optar “de manera unilateral” per no retornar el 30% de les inscripcions. Un fet, indiquen, que va generar “un seguit de reaccions adverses dels propis inscrits i també de l’opinió pública”. Aquesta situació, adverteixen, “podria malmetre la imatge i el nom d’Andorra, si l’organitzadora d’aquest esdeveniment no rectificava”.
Per això Andorra Turisme deixa clar que “considera injustificat que, després de tot el nostre suport incondicional tant moral com econòmic durant tots aquests anys, l’organització de l´Andorra Ultra Trail Vallnord pretengui ara responsabilitzar” la societat “de les decisions i obligacions que li corresponen a Cims Màgics”.
Comentaris (13)