Andorra aposta pel turisme inclusiu amb més d’un centenar d’indrets adaptats

L’App Blind Explorer compta amb una vintena de recorreguts perquè les persones amb discapacitat visual puguin gaudir amb seguretat de la natura

Comentaris

Una imatge del vídeo promocional de turisme inclusiu
Una imatge del vídeo promocional de turisme inclusiu

El Principat ja disposa de més d’un centenar d’espais d’interès turístic adaptats amb codis QR i Braille, així com canvis en les infraestructures per tal de facilitar-ne l’accés a les persones amb discapacitta visual i mobilitat reduïda. A més, s’han inclòs una vintena de recorreguts de muntanya a l’App Blind Explorer per tal que puguin gaudir de la natura amb tota seguretat.

Des de la posada en marxa del projecte Parl’App s’han habilitat més d’un centenar d’espais d’interès turístic a persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda amb l'objectiu d'atreure també un turisme inclusiu. D’aquesta manera, s’han habilitat codis QR que permeten en llengua de signes i també locutats en català, castellà, francès i anglès. Uns panells informatius que també ofereixen informació en braille -el sistema tàctil d’escriptura i lectura per a invidents- i imatges en relleu per tal de facilitar-ne la interpretació del que s’explica de cada indret.

Aquesta no ha estat l’única adaptació, sinó que s’han efectuat canvis en l’estructura dels miradors i panells interpretatius, tot rebaixant la seva alçada amb l’objectiu que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir més còmodament a les informacions que s’hi detallen.

A més, s’han inclòs una vintena de recorreguts de muntanya a l’App Blind Explorer, solució digital que permet dotar d’una major autonomia a persones amb discapacitat visual per recórrer itineraris de senderisme, mitjançant geolocalització i un sistema auditiu que millora l’orientació i la mobilitat d’aquest col·lectiu.

Una iniciativa, coordinada per Andorra Turisme i la col·laboració dels sets comuns, que mostren la voluntat de posicionar Andorra com una destinació de turisme inclusiu. En aquest sentit, han dissenyat un pla de comunicació adreçat a entitats de col·lectius amb diversitat funcional d’àmbit nacional i també de fora del país, on s’han previst accions amb influencers i s’ha contactat amb operadors turístics que inclouen en els seus catàlegs viatges adreçats a aquests col·lectius.

Vídeo promocional de turisme inclusiu.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending