Aire lliure, el Tour de França i l’Andorra Mountain Music han de ser els grans esquers de l’estiu

Andorra Turisme posa en marxa avui mateix una intensa campanya de promoció del país com a destinació turística amb una inversió de 3,4 milions d’euros repartits entre vuit països

Alguns dels bànners de la campanya publicitària.
Alguns dels bànners de la campanya publicitària.

“L’estiu a Andorra es viu a l’aire lliure.” Aquest és l’eslògan general, el reclam primer, de la campanya de promoció del país com a destinació turística que posa en marxa avui mateix Andorra Turisme i que, calendaritzats de manera diferent segons el país on es faci la publicitat, s’ha d’allargar, d’una manera o altra, fins al setembre. Només en publicitat, l’agència estatal de promoció turística inverteix 3,4 milions d’euros, dels quals més d’1,8 estan dividits entre Espanya i França.

L’aire lliure i, per tant, els paratges del Principat, el Tour de França (11-13 de juliol) i l’Andorra Mountain Music si tot quadra -perquè hi ha alguns serrells per lligar i, sobretot, Andorra Turisme es guarda la carta per fer una nova presentació- han de ser els reclams principals d’una campanya que té un doble enfocament: el que ven Andorra com una destinació de vacances gràcies a la natura que embolcalla el país i el que mirarà d’atraure visitants de curta estada, “d’escapada” en paraules del director-gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, a partir de l’oferta més urbana, i encarada, per exemple, al comerç, el ‘countrybreak’ segons els anglicismes que tant agrada usar als tècnics de l’agència.

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha parlat de “reactivar el nostre sector turístic” amb una campanya “innovadora, potent” per aconseguir un “estiu d’embranzida per la marca Andorra” després d’un hivern “molt dolent per no dir catastròfic”. Budzaku ha explicat que l’objectiu es continuar, reprendre el bon estiu que malgrat tot el Principat va tenir el 2020. “L’estiu passat va ser molt complicat però vam operar bé”, ha reconegut l’executiu turístic, que ha destacat el fet de perdre només un 29% del públic és una dada bona dins el context europeu. “Esperem que aquest estiu sigui millor però, sobretot, que no sigui pitjor”.

La compareixença ha estat altament tècnica per exposar, fonamentalment, per quins canals es publicitarà la promoció de la campanya d’estiu, tot un seguit de mitjans i una planificació que majoritàriament va fins al 31 de juliol. I amb vuit països com a centre d’atenció: Espanya, França, Regne Unit, Holanda, Bèlgica, Irlanda, Alemanya i Itàlia. Canals i Budzaku han esmentat alguns dels certàmens o esdeveniments que han de fer més atractiu el Principat més enllà del seu entorn natural o comercial. Certàmens que no serien incompatibles amb l’espectacle del Cirque du Soleil si aquest s’hagués celebrat.

Des del Tour de França a la Volta als Ports passant per les diversos proves que es facin a l’aixopluc de la marca Ironman. L’Spartan i l’Skyrace Comapedrosa complementarien les activitats esportives. De la vessant cultural s’ha citat l’Andorra Mountain Music, que l’any passat es va haver de suspendre en gran mesura i que enguany comptar amb “noves estrelles” que s’han d’acabar de concretar. El Jambo Street entre el 17 i el 20 de juny o el L’Andart, que es farà de l’1 de juliol al 10 de setembre i que el director-gerent d’Andorra Turisme ha negat, faltant al cert que establien els correus electrònics al seu dia enviats als responsable de Reunió de Papaia, que hagués retirat mai el patrocini.

IMG 6227
Verònica Canals i Betim Budzaku durant la compareixença.

La ministra i Budzaku han admès que aquest estiu hi haurà molta competència de destinacions. Verònica Canals ha apuntat fins i tot que “cert proteccionisme hi haurà amb els diferents països, però també hi ha les ganes de la gent”, suposadament, de viatjar. La titular de Turisme ha arribat a apuntar que França podria arribar a establir algunes restriccions per mirar de retenir el turista “a entre murs”. Demanada explícitament per aquesta qüestió, però, ha fet el matís del proteccionisme fomentant campanyes fortes de ‘consum nacional’.

Els dos dirigents turístics del país han quedat fora de joc quan se’ls ha demanat si igual com fa poques setmanes l’Associació Espanyola d’Agències de Viatge havia sol·licitat al ministeri de Sanitat espanyol quina era la interpretació sobre la mobilitat internacional, si des del ministeri o des d’Andorra Turisme s’havia fet alguna gestió similar ja des de l’inici de la temporada hivernal. Les evasives de les respostes, involucrant altres ministeris en aquest tipus de gestions “polítiques”, ha evidenciat que o bé no es van fer o bé des del sector turístic no se n’estava al corrent.

Comentaris

Trending